Sarah Bettens – Never Say Goodbye

Onlangs gaf Sarah Bettens in een interview met Nu.nl aan dat er een heuse reünie van haar oude band K’s Choice zit aan te komen, inclusief tour en nieuw album. Solo heeft Bettens totnutoe ook geen potten kunnen breken. Vorig jaar verscheen het nogal saaie Shine en ook haar eerdere solowerk kan simpelweg niet tippen aan klassieke K’s Choice albums als Cocoon Crash en Paradise in Me. Het voorlopig laatste solowerk heet Never Say Goodbye en komt voort uit een theatertour door West Europa.

Never Say Goodbye is een akoestisch live-album geworden, zonder teveel publieksruis. Eerste single ‘I Can Do Better Than You’ is prachtig. Sarah Bettens goes jazz en haar stem past prachtig bij het genre. Haar stem is sowieso als vanouds op dit album en bezorgt regelmatig kippenvel. Never Say Goodbye is dus akoestisch en blijft derhalve rustiek. Een uitstekende zondagochtendplaat, met eigen werk en met covers. Dat het een live-cd is, horen we pas aan het begin van nummer drie, als er geapplaudiseerd wordt bij ‘Cry Me A River’. Het origineel is van Julie London en ook dit nummer is jazzy en traag. Toch is voornamelijk het eigen werk van Bettens de moeite waard. ‘Win Me Over’ is een nieuw Bettens-nummer en de eerste keer dat haar stem krachtig en aanwezig is. ‘Come Over Here’ is een hoogtepuntje dankzij het mooie basgetokkel. Ook ‘Go’, van de gelijknamige EP, kent een fraaie uitvoering.

Never Say Goodbye is een mooie akoestisch live-album geworden en is slim afgemixt. Het applaus wordt harder en uitvoeriger naarmate het album vordert, waardoor je daarin al een soort live gevoel krijgt. De stem van Sarah Bettens is nog altijd subliem en past erg goed bij rustige jazzy liedjes. Toch mis je de pit, de kracht van het instrumentarium achter haar. Een kwaliteits-reünie van K’s Choice is met een Sarah Bettens in deze vorm een opwindende gedachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »