Marike Jager – The Magic Live Box

In 2006 werd Morning Coffee Records opgericht door Marike Jager en haar toetsenist Henk Jan Heuvelink. Via dit label bracht Marike haar debuut The Beauty Around en ook Celia Trigger uit, albums waar ze mee doorbrak en prijzen mee won. De theatertour die Marike deed heeft zich nu geuit in een live dvd, opgenomen in de stadsschouwburg van Nijmegen, 18 november 2009.

In het interview dat Marike Jager op de dvd The Magic Live Box geeft, horen we hoe het maken van deze dvd in z’n werk is gegaan. De voorbereiding en vooral de hectische opnamedag zijn interessante weetjes. Dat interview geeft de dvd een absolute extra waarde. Waar interviews met bands op dvd’s vaak vreselijk nietszeggend zijn, horen we een vrouw die haar ziel en zaligheid in deze dvd heeft gelegd en oprecht trots is op het eindresultaat. En met recht.

Want de dvd is prachtig geworden. In het dvd-pakket zit ook een cd, waar het concert iets uitgedund opstaat. De tussendoor-praatjes van Marike en ook enkele nummers zijn weggelaten, maar eigenlijk missen we alleen ‘Easy’ écht. Omdat een dvd niet dagelijks op zal staan, is deze cd een voortreffelijke manier om goed naar de muziek te luisteren. Stuk voor stuk bijzonder fraaie liedjes, die daarbij bijzonder fraai gebracht worden.

Met beeld erbij is uiteraard geen straf. De constant grijnzende en zichtbaar genietende Marike weet de cliché-term ‘intimiteit van het theater’ een geheel nieuwe dimensie te geven. Ze weet op een prettige wijze het publiek te betrekken, stelt zich uitermate kwetsbaar op door op een hele tedere wijze ingestudeerde en niet ingestudeerde anekdotes te vertellen. Maar die liedjes blijven toch het allermooist. Wat een oeuvre en wat een setlist. ‘Focus’, ‘Bittersweet’, ‘The Beauty Around’, ‘Lover’, Easy’, ‘Hide & Seek’ (en daar zetten we tussen haakjes nog even een heel dik uitroepteken achter), we kunnen eigenlijk de gehele setlist wel afgaan. Het is fantastisch.

Goed. We gaan er een schepje bovenop doen. We gaan wat zweveriger doen. The Magic Live Box ademt liefde, ademt passie en ademt een (volkomen terecht) geloof in eigen kunnen. En die liefde komt over en verveelt nooit. Marike Jager is momenteel bezig met een nieuw album en uiteraard moeten we daar niet al te veel druk opleggen, maar de verwachtingen zijn toch hooggespannen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven