Marike Jager – Here Comes the Night (dvd)

”Ik ben eigenlijk heel bang in het donker, hihi”. Marike Jager glimlacht verlegen, omdat het contrast nogal groot is. Even daarvoor bezingt en benoemt Marike immers haar liefde voor de nacht, waarin ze het liefst rondzwerft langs het water. Niet voor niets is de nacht het centrale thema van Here Comes The Night.

Om het duistere album Here Comes The Night live een extra impuls te geven, zocht Marike contact met kunstenaar Geert Jonkers, de audiomachinist. Jonkers bootst geluiden na middels heerlijk krakkemikkige machines. Voor deze theatertoer kwam hij met ‘De Kraak’, die krakende scheepsdeuren prachtig imiteert. Met ‘De Klots’, die het water dat tegen de kades klotst nabootst. Met ‘De Ballenbalk’, die twee golfballetjes laat rollen wat resulteert in geluiden die op golven lijken. En met ‘De Tuffer’, een erg lastig te bedienen apparaat voor de drummer. De geluiden die uit ‘De Tuffer’ komen lijken op een diesel scheepsmotor.

Het optreden start met een rustige kakofonie aan geluid van alle apparaten, waarna de band rond Marike de geluiden langzaam overneemt en Marike middels een megafoon de nacht aankondigt. De geluiden zijn –net als uiteraard de nieuwe liedjes- het grote verschil met de vorige dvd, The Magic Live Box. Verder lijken de twee toch wel erg op elkaar, qua setting, opbouw en toch ook wel sfeer. Marike heeft wederom een constante grijns op haar gezicht, de band speelt heerlijk en de anekdotes tussendoor zijn nog altijd onbevangen, teder en kwetsbaar.

Naast het concert staat er een minidocu op de dvd, die de audiomachinist Geert Jonkers aan je voorstelt. Een interessante en haast verplichte docu om te kijken voordat je overgaat op het concert. En da’s slim gedaan: Na afloop van de docu begint het optreden direct. Wederom een mooie dvd van één van ’s lands meest getalenteerde singer- songwriters van Nederland, die je echter lang niet constant gekluisterd aan de buis laat zitten en uitnodigt om vaker af te spelen. Erg veel is er immers ook niet te zien.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven