Le Peuple de l’Herbe – A Matter of Time

Met A Matter Of Time voegt Le Peuple de l’Herbe alweer het zesde album toe aan haar discografie. Zes albums, met allen dezelfde ingrediënten: Een mengelmoes van reggae, dub, hiphop, jazz, rap, dance en pop. En hoewel de balans op elk album ietsje anders in elkaar steekt, kun je de ingrediënten weer nummer voor nummer afvinken.

Eigenlijk is Le Peuple de l’Herbe een soort jazzband, waar solisten zich kunnen profileren. Trompettist N’Zeng, reggae-zanger Sir Jean, rapper JC001 en DJ Pee treden omstebeurt op de voorgrond, zoals ze dat op elk album doen. Helaas krijgt Sir Jean wel erg veel beurten. Live is Sir Jean erg sterk en een echte publieksbespeler, maar muzikaal is het een zwakke troef. JC001 is de spannende robot-rapper, N’Zeng de bijzonder begenadigde trompettist en DJ Pee een uitmuntende dj die drum ’n bass, hiphop en ondersteunende jazz weet te brengen.

A Matter Of Time begint niet erg spannend met ‘New Day’ (Sir Jean) en single ‘Mars’, die veel gelijkenissen vertoont met Junior Senior’s ‘Move Your Feet’ uit 2002. Op ‘Mothership’ rapt JC001 over een DJ Pee beat, met N’Zeng als trompettist. Dat zijn de pareltjes van Le Peuple; Een ijzersterke, muzikale hiphoptrack met voelbaar veel energie. Ook zo’n pareltje is ‘Not A Test’, waar N’Zeng over een rustige beat een fraaie trompetsolo geeft. Dit soort ingrediënten zijn, zoals gezegd, eigenlijk op elk album van Le Peuple de l’Herbe te horen, maar het blijft een feest.

Op ‘Jasmin In The Air’ weet Sir Jean wel te overtuigen en weet Le Peuple een puike drum ’n bass-track neer te zetten. Op ‘Wooden Jam’ brengt Le Peuple nogmaals (rustige) drum ’n bass, maar ditmaal in combinatie met N’Zeng en dat zorgt voor één van de vetste momenten van A Matter Of Time. Tussendoor brengt JC001 nog het erg vette ‘Numbers’ en ‘A Matter Of Time’, waardoor het tweede gedeelte van A Matter Of Time toch wel weer wat echte pareltjes bevat. De laatste track is ’19…’, met een excellerende N’Zeng op trompet. De funky jazz van Le Peuple de l’Herbe heeft er een nieuwe klassieker bij.

A Matter Of Time is dus gewoon wederom een vet album van het Franse collectief Le Peuple de l’Herbe, maar verrast nooit. Le Peuple komt in maart naar Nederland, voor optredens in 013, Hedon, Tivoli en Sugar Factory. Aanradertje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »