Le Peuple de l’Herbe – Live

Liveband bij uitstek Le Peuple de l’Herbe heeft haar live-tour rond het laatste album Radio Blood Money eindelijk afgerond en zal de studio weer ingaan voor een nieuw album. Dat moet haast het minst prettige onderdeel zijn voor de bandleden, aangezien er maar weinig Peuple-fans zullen zijn die hun albums echt waarderen. Le Peuple heeft namelijk vier albums op haar CV staan, die geen van allen echt geweldig zijn. Sterker, een best-of van deze vier zal niet al te vol staan. Het genre dat de Franse formatie brengt (hiphop, dub, dance, drum ’n bass, etc), kan echter best opwindend zijn en ook Le Peuple de l’Herbe heeft enkele fantastische tracks gemaakt. Het draait bij Le Peuple echter om de live-optredens die haast een garantie zijn voor een vet feestje. Zie bijvoorbeeld hun nachtoptreden in Tivoli De Helling. Ondergetekende was daar namens Podiuminfo bij.

Het optreden in De Helling was uitverkocht, wat toch een teken is dat de band ook in Nederland voldoende fans heeft. Het kost echter nogal wat moeite deze dvd in je bezit te krijgen. Cd-zaken wisten de dvd wel in hun computer te vinden, maar het kostte nogal wat levertijd en een garantie dat ze de dvd zouden ontvangen was er ook al niet. Bol.com had een levertijd van ruim een week, net als veel andere webwinkels. Reden? De dvd is in z’n geheel Frans en is dus puur bedoeld voor de Franse markt. Een interview met de band van een klein uur is dan ook alleen maar leuk als je de Franse taal uitmuntend beheerst, dus die slaan we even over…

Le Peuple de l’Herbe Live bevat dus een dvd en een live-cd. Live-cd’s zijn zelden de moeite waard en dat geldt ook voor deze cd. De cd is opgebouwd uit zo’n tien verschillende concerten, wat er uiteraard voor zorgt dat er geen enkele eenheid in het geheel zit. De dvd speelt zich af La Vapeur in Dijon, een zaal met een capaciteit van 1000. Het camerawerk is afgestemd op de muziek. Camerawisselingen op de beat, trillende beelden als de muziek erom vraagt en camerastanden die flitsen, afwisselen en zelfs vaag gemaakt worden. Dat levert geen extra kijkplezier op en het doet de live-reputatie van de band geen extra eer aan.

Zoals beschreven, zal Le Peuple moeite hebben een best-of samen te stellen. Dan is het vreemd dat enkele briljante nummers van de groep niet gespeeld worden op een dvd. Waar zijn de publiekslievelingen ‘Herbman Skank’ en ‘Les Rues de St. Paul’ en in iets mindere mate ‘Honesty’, ’20 Years Gone’ en ga zo maar verder? De nadruk ligt op Radio Blood Money en dat is, met de eerder aangehaalde matige vorige albums, toch het minste album totnutoe. Geen aanrader dus, laat deze dvd maar gewoon in Frankrijk liggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »