La Coka Nostra – A Brand You Can Trust

Een trend in de rockmuziek: Supergroepen. We zagen al Chickenfoot en de volgende is Them Crooked Voltures en deze trend maakt nogal wat los in muziekland. In de hiphop is het de normaalste zaak van de wereld. Volgende week komt het nieuwe album van KRS One uit en The Teacher krijgt hulp van grote hiphopnamen als Mary J Blige, Immortal Technique en Pharoahe Monch. Ook La Coka Nostra mag gerust een supergroep genoemd worden, met Everlast, Danny Boy en DJ Lethal (House of Pain), Ill Bill, Slaine en hulp van mannen als Sen Dog en B-Real (Cypress Hill), Snoop Dogg en Immortal Technique. A Brand You Can Trust maakt de verwachtingen die dit soort namen met zich mee nemen gelukkig zeker waar.

A Brand You Can Trust is een rockend album, doordrenkt met teksten over geweld. Een pretentieloos album, gemaakt door rappers van naam die weer eens lekker de gangster wilden uithangen. Een album die zonder hoorbare moeite gemaakt is, maar waar eens ouderwets, zonder concessies en met liefde voor het ‘vak’ aan gewerkt is. Everlast bracht de laatste jaren vooral albums uit waarop ie –niet onverdienstelijk- zong en in het uitgaansleven hoorden we ‘m tot vervelens toe met het House of Pain nummer ‘Jump Around’. Gelukkig opent het album direct met een woest rappende Everlast op ‘Bloody Sunday’, bijgestaan door Big Left en Sen Dog. Op ‘Get You By’ horen we Everlast weer zingen én rappen en het valt direct op dat er nauwelijks met hiphopbeats gewerkt wordt, maar dat de rock-invloeden behoorlijk overheersen. Het eerste rustmoment komt bij nummertje drie, ‘Bang Bang’. Snoop Dogg maakt hier z’n opwachting en doet dat op Snoop Doggiaanse wijze. Hoogtepunt van het album is echter ‘Choose Your Side’ met Bun B. Eigenlijk het enige échte hiphopnummer met een relaxte beat.

Het stemgeluid van B-Real roept nogal wat sentimenten op naar vervlogen Cypress Hill-tijden. Op ‘I’m an American’ horen we ‘m weer eens en dat smaakt aan meer. Eind dit jaar zal Cypress Hill een nieuwe cd uit gaan brengen. Wat La Coka Nostra met A Brand You Can Trust eigenlijk voornamelijk teweegbrengt is behoefte naar méér. A Brand You Can Trust is een leuk album, niet grensoverschrijdend of een klassieker-in-spé. Het album kabbelt vlotjes voort, zonder uitschieters naar boven of beneden. Maar een rappende Everlast is weer een prettige verrassing, om over Sen Dog en B-Real maar te zwijgen. Die behoefte aan méér uit zich dus meer in een nieuw House of Pain- of een nieuw Cypress Hill-album. En A Brand You Can Trust en deze samenwerking voelt toch als een soort startpunt voor nieuwe projecten en niet zozeer als een mijlpaal en zeker niet als het debuut album van weer een supergroep.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »