K’s Choice – Echo Mountain

Het laatste album van K’s Choice, Almost Happy, kwam alweer tien jaar geleden uit. Een album waar K’s Choice zelf niet al te gelukkig mee was, een album dat aanvoelde als een ‘moetje’. K’s Choice was werk geworden en dat voelde niet goed. Almost Happy betekende dan ook het begin van een flinke rustpauze voor de band. Leadzangeres Sarah Bettens verhuisde naar Amerika, scheidde van haar man om met een vrouw verder te gaan, ging solo, bracht enkele cd’s uit en ook Gert Bettens ging wat eigen dingen doen in de muziek, zoals met zijn band Woodface. De band zou terugkomen en nu, tien jaar later, is men dan ook terug. Het is een dubbel-cd geworden, met rustige liedjes en wat harder werk.

Echo Mountain betekent dus geen reünie, maar is gewoon een terugkeer van de Vlamingen. Eerste single is de opener van de cd, ‘Come Live the Life’. Een zeer typisch K’s Choice nummer, waarbij Sarah en Gert als vanouds hun stemmen bundelen met een fraai resultaat. Ook ‘When I Lay Beside You’ is al een single geweest, maar diende als themanummer van de actie Music For Life.

Het hardere gedeelte van de cd is het K’s Choice dat we kennen. Nummers als ‘I Will Carry You’, de eerder genoemde single en ‘If This Isn’t Right’ doen je denken aan klassieke albums als Cocoon Crash of Paradise in Me. Het rustige gedeelte doet meer denken aan Sarah’s solo-avonturen. Haar stem is krachtiger geworden, is beter geworden en past bij beide stijlen. ‘These Are The Thoughts’ zou weer passen op het debuutalbum The Great Subconscious Club. Toch staat Echo Mountain door al deze verwijzingen juist heel erg op zichzelf. Ze verwijzen namelijk allemaal naar K’s Choice of Sarah Bettens. Zowel het hardere werk als het zachtere werk kent geweldige hoogtepunten, waarbij ook ‘Killing Dragons’ aangehaald dient te worden. Bijzonder fraai en -daar gaan we weer- het nummer is á la Almost Happy.

Echo Mountain betekent de terugkeer van K’s Choice en dat doen ze overtuigend. Een bijzonder sterk album, met veertien bijzonder sterke liedjes. De band staat dan wel op Paaspop, Zwarte Cross, Dauwpop en Concert At Sea, maar Jan Smeets zal toch ook nog wel bellen. Goed dat K’s Choice terug is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »