Vrouwen

Vrouwen

,,Goedemiddag… Meneer! Goh, een man in deze winkel. Ik zie hier normaliter toch alleen maar dames aan het werk, wat leuk om dat eens te zien”, klinkt de man verwonderd. Hij zal een ruime zeventiger zijn en hij kijkt me indringend aan. ,,Tja”, begin ik, ,,vrijwel al mijn collega’s hier zijn inderdaad vrouwen. En daar is niks mis mee hoor, ik begeef me daar graag tussen”, grijns ik. De man lacht vriendelijk en bestelt een kop koffie bij me.

,,Ik snap precies wat je bedoelt. Ik heb namelijk praktisch heel m’n leven alleen met dames samen gewoond.” Hij laat een korte stilte vallen en brengt z’n koffie op smaak. Dan begint hij haast theatraal met z’n vingers te tellen. ,,Zo ben ik opgegroeid met mijn moeder en met mijn twee zussen. Daarna ben ik het huis uitgegaan, omdat ik verkering kreeg. Mijn tweede verkering werd vervolgens mijn vrouw. Met haar kreeg ik twee kinderen. En je raadt het al: dat waren twee prachtige dochters”, zit hij inmiddels al op zeven vingers. ,,In mijn thuissituatie heb ik m’n hele leven dus echt alleen maar vrouwen om me heen gehad.”

De man moet er om lachen. ,,En daar is inderdaad helemaal niks mis mee. Intussen ben ik alweer geruime tijd opa. Eerst kreeg ik twee kleindochters -uiteraard zou je haast zeggen. Het is niet zo dat ik me er echt zo bewust van was hoor, maar toen er een derde kleinkind op komst was en een jongetje bleek te worden… Ja, dat vond ik toch wel ontzettend leuk, eerlijk gezegd.” Inmiddels is zijn kleinzoon alweer 9 jaar oud. ,,Ja, dat is leuk om mee te maken. Sowieso hoor, het hele opa-zijn is fantastisch. Begrijp me niet verkeerd, maar dat ventje betekent misschien daarom wel toch heel veel voor me”, klinkt het enigszins ontroerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »