Kakelende kippen

Kakelende kippen

Een wat oudere man loopt gehaast richting de uitgang van het station. Vlak voor mijn winkel stopt hij plots; klaarblijkelijk vraagt zijn telefoon om z’n aandacht. Dat komt nogal slecht uit, dat is duidelijk. Geërgerd probeert hij het apparaat uit te zetten en die ergernis -en bijhorende paniek- groeit met de seconde. Het lukt ‘m overduidelijk niet; hij komt mijn kant op en nu pas hoor ik z’n telefoon ook. Het geluid van tientallen kakelende kippen klinkt oorverdovend hard.

,,Argh, de wekker van m’n telefoon gaat af, maar ik krijg ‘m met geen mogelijkheid uit. Heb jij enig idee hoe ik die kakelende kippen kan laten zwijgen?”, klinkt het paniekerig. Hij overhandigt mij zijn telefoon en ik bekijk wat het probleem is. Dat is me al snel duidelijk: de kakelende kippen worden veroorzaakt door een speciale app, maar geen enkele knop reageert op m’n aanrakingen.

,,M’n vrouw moet nu haar medicijnen nemen, vandaar dat de wekker dagelijks op dit tijdstip afgaat. Ik heb deze app toevallig gisteren gedownload. Er zitten net wat leukere wekkergeluidjes in dan de standaard. Kakelende kippen leek me eerlijk gezegd best grappig”, sombert de man. ,,Maar ik moet nu naar de Belastingdienst voor een heel belangrijk gesprek! Ik kan toch niet zo aankomen?”

Het gekke is dat ook het uitzetten van het geluid gewoon niet werkt; de kippen blijven keihard tekeer gaan. Ik vraag de man of het goed is dat ik z’n telefoon gewoon helemaal uitzet. Dat mag, gráág zelfs. Enkele seconden later stoppen de kippen eindelijk met tokken en is het weer helemaal rustig. ,,Na m’n afspraak zet ik m’n telefoon wel weer aan. En verwijder ik die app, want zó leuk was dat geluid toch ook weer niet”, klinkt het vertwijfeld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »