perrongeluk

Kaarsje in de kerk

Een vaste klant is een vrouw van zeker 75. Ze is altijd kleurrijk en stijlvol gekleed. Ze heeft altijd een roze of paarse hoedje op en is elke dag mooi opgemaakt. Haar pretoogjes en vrolijkheid vallen echter het meeste op. Charmant is ze ook: “dag lieve jongen, heeft u voor mij zo’n lekker pakje Camel?”

Inmiddels weet ik dat ze Camel zal bestellen en ik leg het pakje bij haar komst dan ook al op de toonbank. Ik verwelkom haar dan net zo hartelijk: “goedemorgen jongedame, pakje Camel voor u?” Zij: “hihi, dat heb je goed onthouden hoor meneer, hartstikke fijn”, en ze rekent af.

Zojuist kwam ze weer en vroeg ze hoe het met mijn studie ging. Ik antwoordde dat ik reeds afgestudeerd ben maar dat ik nog altijd geen baan gevonden heb. Haar reactie: “och lieve schat, wat vervelend. Ik ga nu naar de Lieve Vrouwekerk en zal een kaarsje voor je aansteken. Als we daar samen in geloven, komt het goed. Het gezegde van de kerk luidt immers: ‘de vrouwe zal je de goede richting in douwe,’ denk daar maar aan!”

Steven van Beek ('81) woont momenteel in Mexico Stad. Alle teksten op deze website zijn van zijn hand.
Berichten gemaakt 1799

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven
Translate »