Eerste date

De volledige voorkant van de winkel bestaat uit glas, met een opening bij de toonbank.

Een jongen van ongeveer 16-17 bestelt iets bij dat raam, waardoor ik ‘m echt niet kan verstaan. Ik wenk ‘m en hij heeft direct z’n ‘blunder’ in de gaten. Hij wekt m’n sympathie direct, want hij heeft zelfspot: “So, goedemorgen zeg! Haha, ik zag het echt niet. Doe maar een Red Bull, ik heb het blijkbaar nodig!”

Hij vervolgt: “Ik ben er ook met m’n gedachten niet bij, ik heb net een date gehad!”
Hij glimlacht, ik ga erop in: “Een date? Een eerste? Wat tof! Ging het goed? Gezellige date gehad?” Hij begint onzeker te glunderen. “Nou ja, het was zeker leuk… Ik weet niet… Soms een beetje… Nou ja, maar het was wel… Ik weet niet, ik vond het toch wel heel leuk… Denk ik.” Mooie twijfel dus. Ik vraag door: “Hamvraag is natuurlijk of er een tweede date inzit?”
Hij glimlacht weer. “Ja, wat mij betreft wel ja… Ja, ik zou dat wel heel tof vinden… Ik denk het wel! Het is raar… Ik bedoel, het was… Ja, een tweede date zou ik wel heel tof vinden…”
Ik moet er om lachen en steek ‘m een hart onder de riem. “Er gewoon voor gaan dus! Binnenkort die tweede date inplannen en dan weer verder kijken! Daarna kom je gewoon hier weer langs en doe je gewoon weer verslag bij mij!” De jongen vermant zich: “Yeah, vanavond lekker slapen en zo nog even een berichtje sturen dat het leuk was!” Dit komt goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »