De verloren ansichtkaart

“Meneer? Is er toevallig een brief afgegeven bij u? Of, nou ja, een gesloten envelop was het. Ik ben ‘m rond 7 uur kwijtgeraakt en ben ‘m nu overal aan het zoeken. U heeft ‘m niet? Zou ook wel raar zijn hoor. Ik ga mijn gangen nu na, ik ben niet in de stationshal geweest, maar wel rond het station. Ik wilde rond 7 uur met de bus, maar ik miste ‘m net. Toen liep ik naar een taxi. Ik heb het natuurlijk ook al aan de taxichauffeurs gevraagd.

De brief was bedoeld voor m’n vader. Hij ligt in het ziekenhuis, het gaat niet goed met ‘m. De afzender is m’n buurman. Ik stelde voor de kaart op de post te doen, de buurman heeft me nadrukkelijk gevraagd de brief vandaag te posten. De brief was erg persoonlijk en ik ben ‘m kwijt geraakt. Ik durf ‘m niet onder ogen te komen… Ik raak die brief gewoon kwijt verdomme, typisch weer! Nou ja… Ik zal m’n buurman maar de waarheid vertellen. Of zal ik dat pas morgen of dinsdag doen? Misschien dat iemand de kaart toch op de post gedaan heeft? Hij was gefrankeerd? Wat denkt u, zouden mensen dat doen?”

Lijkt me wel. Heb ‘r verteld dat de brievenbussen morgen rond 6 weer geleegd worden, dus dat ze nog een hele dag de tijd heeft en dat de buurman dus zolang niks hoeft te weten. Dus mocht je vandaag bij station Breda een brief gevonden hebben: gewoon in de brievenbus doen. Dat bespaart een hoop ellende voor vader, buurman en vooral voor de mevrouw. En het is bovendien ook goed voor je eigen karma. Dank u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate ยป