Aanbieding

Twee vrouwen lopen langs de winkel. Ze zijn ongeveer even oud (ongeveer 65), ze zijn allebei even groot (of eigenlijk klein, ongeveer 1.55). Ik noem ze voor het gemak Joke en Petra. Joke sleept een koffer op wieltjes achter zich aan, beide hebben een handtas, kruislings om hun schouder. Ze zijn hetzelfde gekleed, maar wel in totaal verschillende kleuren. Joke heeft een gele jas en een bordeauxrode broek, Petra draagt een groene jas en een lichtblauwe broek. Het model van zowel broek als jas is bij beide dames hetzelfde. Beide hebben ze kort haar. Petra heeft een bril op.

Als ze mij en de winkel zien, is er geen communicatie nodig: tegelijkertijd wijken ze van hun pad en lopen naar me toe.

Beide dames zetten hun tas op de balie en rommelen erin zonder wat te zeggen. Ze pakken een aanbieding uit de tas die inderdaad bij mij ingeleverd kan worden. Petra legt triomfantelijk, maar zonder wat te zeggen, de voucher met de aanbieding erop voor me op de balie. “Wat wilt u precies“, vraag ik, terwijl ik de voucher laat zien. “U kunt kiezen uit een normale Cola, Cola Light of Cola Zero en als broodje daarbij kunt u kiezen uit een saucijzenbroodje of een kaasbroodje“. Petra kijkt me droogjes aan. Na twee seconden dringt mijn vraag half tot haar door. “Wa?“, zegt ze. Ik leg de actie nogmaals uit. “Oh. Nou. Saucijzenbroodje en een water dan“. De actie geldt alleen voor de Cola-soorten. Petra kiest met enige tegenzin voor de normale Cola en rekent af.

En dan is Joke aan de beurt. Triomfantelijk legt ze de voucher met de aanbieding voor me op de balie, maar zegt niks. Ook aan Joke vraag ik of ze een Cola, Cola Light of Cola Zero wil en welk broodje ze daarbij wil eten: Een saucijzenbroodje of een kaasbroodje. Joke kijkt me droogjes aan en na twee seconden heeft ze door dat ik haar een vraag stel. “Wa?“, vraagt ze. Ik herhaal mijn vraag, Joke bestelt een kaasbroodje en een Fanta. Ik herhaal dat de actie helaas alleen geldt voor de Cola-soorten. Joke kiest een kaasbroodje en een normale Cola en rekent af. Zonder wat te zeggen doen ze beide hun flesje drinken in hun handtas en nemen een hap van hun broodje, waarna ze stilletjes hun zojuist afgeweken route vervolgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate ยป