Over Perrongeluk

Perrongeluk

Sinds 28 november 2012 vind je met enige regelmaat een vers ‘Perrongelukje’ op je timeline op Facebook. Deze verhalen verschijnen ook op deze site en je kunt me ook volgen op Twitter, @steven_vbeek. Vaak zijn het momentjes tussen mij en een klant. Die kunnen ontroeren, juist grappig zijn, of daadwerkelijk diepgaande inhoud hebben. Het kan ook pure observatie zijn, of een opeenvolging van incidenten. Het is voor mij persoonlijk een bijzondere toevoeging aan mijn werk om deze momenten via dit blog te delen met jullie. Voorheen was mijn vreugd, opwinding of lach van korte duur. Door deze momenten op te schrijven en jullie feedback in de vorm van ‘likes’ of ‘comments’ te ontvangen verleng ik deze opwinding zonder meer. Met andere woorden: Perrongeluk zorgt ervoor dat dit werk voor mij weer leuk en interessant is geworden.

Meer dan 130 Perrongelukjes & Perrongeluk

Het gebeurt regelmatig dat een momentje niet genoteerd wordt, omdat het onmogelijk is om zo’n moment in een leuke, interessante vorm te gieten. Een typisch Perrongelukje moet een verhaal zijn met een kop en een staart. Hij moet ‘af’ zijn en logischerwijs zijn er nogal wat momenten waar een overduidelijke kop aan zit, maar zeker geen staart of zelfs een lijf. In juni 2013 verscheen mijn boekje Perrongeluk in eigen beheer, gevolgd door Meer dan 130 Perrongelukjes in 2016.

Freelance journalist

Op de achtergrond gaat mijn zoektocht naar ander werk overigens gewoon door. Soms fel en enthousiast, soms sluimerend. Momenteel ben ik freelance journalist bij BN DeStem, wat ik met ontzettend veel plezier doe. Toch mooi, hoe een paar tekstjes op Facebook kunnen leiden tot een heel nieuwe ‘carrière’.

5 reacties

    • Ik heb de woordspeling zelf bedacht toen ik 15 ofzo was, toen kende ik het materiaal van Hermans nauwelijks, maar heb het later idd ontdekt. Het is niet bewust ‘gejat’ in ieder geval :-). Denk dat de woordspeling ook wel goed voor de hand ligt. De naam past ook perfect bij dit blog, met de ongelukjes, gelukjes enzovoort rond een treinstation.

  1. Ik geniet al enige tijd van deze perrongelukjes.
    Ik weet zeker dat vader de man dit ook prachtig leesvoer gaat vinden.
    Ik zal binnenkort contact opnemen om het boek te bestellen. Eeeeeeven wachten tot einde van de maand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »