Ook hier zijn de regels soms niet te volgen

De coronaregels in Mexico zijn soms ook niet uit te leggen, noch te volgen.

Gisteren vertelde ik over de markt van Naucalpan. Dat er hier niet superstrak met de coronaregels omgegaan wordt, verrast me niet. Bij iedere ingang is weliswaar zeep aanwezig en wordt middels een bordje gewag gemaakt van de mondkapjesverplichting, maar niemand ziet daar op deze plek op toe. Hoeft ook niet, de Mexicaan loopt altijd met een mondkapje op en de markt is bij lange na niet zo druk als normaal. Je zou het haast coronaproof kunnen noemen. Kortom, geen dampende drukte en dus in principe voldoende onderlinge afstand.

Al die maatregelen lijken simpelweg ingesleten te zijn en dat voelt goed. Op straat is het inmiddels ook weer wat drukker dan voorheen en het verkeer is haast weer ouderwets. Opvallend zijn wel de bussen en met name busjes: die zitten weer tjokvol mensen.

Wij rijden vanaf de markt richting huis. Ineens komen we in een soort fuik; een door de politie gecreëerde éénbaansweg. We rijden achter zo’n busje dat volledig volgepropt zit met mensen. Zij mogen doorrijden, wij moeten stoppen.

,,U moet hier omdraaien”, zegt de politieagent. Waarom? ,,Deze weg is vanaf nu alleen voor busjes, niet voor personenauto’s”, legt de agent uit. Huh, waarom? Dit is gewoon een belangrijke verkeersader? ,,Nieuwe coronaregels”, vertelt de agent. Grmbl. Deze weg leidt haast rechtstreeks naar huis; vanaf hier omrijden kost minstens een half uur extra. En corona? Volgepropte busjes mogen doorrijden en personenauto’s niet? Wat is daar de logica van? ,,Tja. Dit zijn gewoon de regels.” Maar waaróóhóóm? ,,Geen discussie. Keert u gewoon om, alstublieft.” Okeokeoke. Niet alleen in Nederland is het soms niet te volgen.


Wil je me helpen? Lees dan nog even door:

Allereerst: dank voor het lezen van bovenstaand verhaal. Die las je uiteraard gratis. Dat blijft ook zo. Maar een klein beetje sponsoring zou ik echt enorm waarderen! Daar heb ik twee eenvoudige mogelijkheden voor. Eentje die jou niets kost en eentje waar je een zelfgekozen donatie aan me overmaakt.

 • Via Yoors: als je hier klikt, krijg ik daar (een beetje) geld voor. Je ziet daar ditzelfde verhaal staan. Kost jou dus verder niets :-).
  Yoors is een gratis website waar schrijvers, fotografen, videomakers, cartoonisten etc. hun werk kunnen uploaden. Jouw bezoekje levert mij wat geld op, dus met een klikje ben ik al zeer blij!
 • Via donatie: dat kan hieronder:
Totaal: € -

2 reacties

 1. Hoi Steven.
  Leuk dat domme maar lieve mensen op deze manier toch een kleine sponsoring kunnen doen!!
  Bedankt! En doe de groetjes aan je vrouwtje van me.
  Grtz Karen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »