Volgens Teun kan hij daar nooit gereden hebben

De 64-jarige Teun komt op 12 januari 2019 terug van zijn vakantie in Málaga, Spanje. Hij landt op Eindhoven Airport, maakt gebruik van een transferbusje naar de parkeerplaats waar zijn auto staat en rijdt vervolgens terug naar Breda. Hij passeert omstreeks kwart voor één knooppunt Sint Annabosch. Hier negeert hij een rood kruis en rijdt zelfs door pionnen heen, waar mensen zouden kunnen werken. Hij ontvangt hier een stevige boete voor, maar maakt bezwaar. ,,Er staat in het proces verbaal dat de auto richting Tilburg reed, over de A27. Dat vind ik raar, daar zijn wij nooit geweest”, zegt hij.

Hij belde Rijkswaterstaat, onderzocht de hectometerpaal waar aan wordt gerefereerd. ,,Ik heb namelijk geen werkzaamheden gezien en ik ben nooit op de plek geweest waar mijn auto gezien zou zijn. Ik kwam vanuit Eindhoven en verliet de A58 pas bij de A16, want ik woon in Breda-West.”

Teun heeft een aantal bewijzen bij zich. De boardingpass, die hem van Malaga naar Eindhoven bracht. De factuur van de parkeerplaats in Oirschot. Hij heeft bovendien een overzichtsfoto van Google Maps bij zich, om aan te tonen dat het ‘totaal niet logisch’ is dat hij daar gereden zou hebben. ,,Want dat zou totaal niet logisch zijn.”

Hij laat het zien aan de rechter en officier van justitie. Drie heren gebogen over het a4’tje, om een goed overzicht te krijgen. ,,Er zou bovendien een foto gemaakt zijn van mijn auto”, gaat Teun verder. ,,Dus die wilde ik wel zien. Ik heb de politie gebeld, en wat blijkt? Die foto blijkt helemaal niet te bestaan.”

Het vliegtuig van Teun vertrok om 8 uur vanuit Malaga. De vlucht duurde zo’n twee en een half uur. ,,Dan moet je wachten op je koffers en daarna wachten op de bus naar Oirschot”, probeert hij de kwart voor één ’s nachts te verklaren.

Dat er een wegafzetting was, kan bewezen worden. Er kan echter niet honderd procent uitsluitsel gegeven dat Teun er gereden heeft. Er is een Toyota gezien, met het nummerbord. Dat Teun daar precies op dat moment met eenzelfde auto reed zou ook toeval geweest kunnen zijn. ,,Maar het geeft me alsnog teveel twijfel. Niet aan de agent, niet aan zijn observatie, wel of u het was die daar reed”, zegt de rechter. En dat betekent: vrijspraak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »