Vechtscheiding moest wel ontbranden

Karel (57) en Dorien uit Breda liggen al maanden in een vechtscheiding, maar wonen nog bij elkaar. ‘Een snelkookpan’, waar het op enig moment wel mis moest gaan. Karel zou haar op 30 januari mishandeld hebben en staat nu terecht; Dorien eist 500 euro smartengeld.

Karel is een grote man, flink groter dan Dorien. Hij had een eigen kamer in huis, zo leefden zij gescheiden. Die dag betrad ze zijn kamer en begon te schreeuwen. Toen ze wegliep, beging Karel volgens eigen zeggen een fout. ,,Ik ging erachter aan, dat had ik niet moeten doen.” Beneden ging het geschreeuw verder. Volgens Karel heeft hij nooit geslagen of geschopt. ,,Er was fysiek contact, waarop ze viel. Ze stond gelijk weer op. Toen ben ik naar boven gegaan, maar de spanning in huis bleef intens.” De verwondingen bleven ook beperkt tot lichte huidsverkleuringen.

Het duurde alles bij elkaar een paar minuten. ,,Zij gaf ons zoontje opdracht de politie te bellen. Dat was al de vierde keer.” Ditmaal werd hij hardhandig in de boeien geslagen en meegenomen.

Er zijn beelden gemaakt van eerdere ruzies, door de zoon. Niet dat deze beelden ter zake doen in de zaak, maar het geeft de relatie tussen de twee weer. Dorien is fel, dicht op de huid, provocatief, een luide stem. Karel is breed, niet bang, geeft niet toe. De spanningen zijn groot, het moest wel eens fout gaan.

Karel verbleef na het incident een paar maanden bij zijn ouders en heeft nu een tijdelijke woonruimte. Uiteindelijk zal hun huis zíjn huis worden. De echtscheiding is nu nog niet rond, de situatie is nog verre van bedaren gekomen. ,,Deze geweldsexplosie moest wel eens komen, dat neem ik u allebei kwalijk. Die scheiding moet u echt zo rap mogelijk regelen”, zegt de rechter. Het grootste slachtoffer is de zoon, daar is iedereen het wel over eens. De straf? ,,Een voorwaardelijke straf is een instrument voor de tegenpartij”, piekert de officier. Hij wil Karel een taakstraf van 24 uur geven, want hij acht de mishandeling bewezen. Het smartengeld wordt dan 300 euro. De rechter vindt het een ‘onhoudbare situatie’. ,,Er zijn echt aanwijzingen dat u beiden grote fouten maakte. Ik wil niet dat iemand hier ‘triomfeert’, dus de schadevergoeding wijs ik af.” De 24 uur taakstraf krijgt Karel wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »