Toine heeft een ‘onstuimige relatie’

De 24-jarige Toine uit Zevenbergschen Hoek mishandelde zijn vriendin tweemaal in korte tijd, op 8 en 12 november 2018. Bovendien vernielde hij bij het tweede incident de badkamerdeur. ,,Een onstuimige relatie als ik dat zo lees”, houdt de rechter Toine voor. De twee hebben zeer regelmatig ruzie, aan beide kanten. Ze hebben een alcohol- en drugsprobleem. Toines vriendin heeft ook geen aangifte gedaan van mishandeling; Toine zit hier door ingrijpen van de politie.

De incidenten zelf herinnert Toine zich nauwelijks, zegt hij. In beide gevallen was hij stomdronken. ,,Ik wil en moet gewoon opgenomen worden. Ik wil stoppen met drinken, ik kan dat niet alleen”, fluistert hij. Ook zijn vriendin heeft inmiddels begeleiding. Toine is een bekende van justitie. Mishandelingen en vernielingen staan vaker op zijn strafblad en loopt tot aan de kinderrechter. Reclassering geeft aan dat er veel motivatie is bij Toine: hij wil minderen met die alcohol, maar het lukt hem gewoon nog niet zo goed. En dus zal hij weldra naar een gesloten inrichting gaan, voor maar liefst zes maanden.

De officier vindt het ernstig en eist 80 uur werkstraf en twee weken voorwaardelijke gevangenisstraf voor Toine. ,,Maar hij is op de goede weg”, verdedigt zijn advocaat, in de hoop er ietwat van de straf af te snoepen. ,,Ik moet op de blaren zitten”, weet Toine, nadat de officier aangeeft dat er toch echt een straf moet komen. ,,Ik wil niet alles laten afhangen van de hulpverlening, dit is gewoon een ernstig feit”, zegt ze.

De rechter is het daar wel mee eens. Hij wil 36 uur werkstraf en twee maanden voorwaardelijke gevangenisstraf. ,,U moet zich vanaf nu compleet gaan aanpassen aan de reclassering. Er volgt nu zes maanden in een gesloten afdeling waarin u het moeilijk zult gaan krijgen. Wilt ontsnappen. Weer aan de drank wil”, spreekt hij Toine ernstig toe. ,,Maar ik wil één ding met u afspreken. Dat ik u hier niet meer zie. Ik onthoud uw gezicht, ik weet wie u bent. Dus wens ik u een hele fijne dag, veel wijsheid in de toekomst en niet tot ziens.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven