Politiepaard geslagen

Politiepaard geslagen

De 32-jarige Jordi uit Breda wordt op 18 mei 2014 aangehouden in het uitgaansgebied van Breda omdat hij een politiepaard had geslagen.

,,Het was echt uit pure baldadigheid. Ik zag die flinke billen van dat paard en had nogal veel gedronken. Het leek me op dat moment gewoon grappig en onschuldig”, verklaart Jordi z’n gedrag. De vriendengroep van Jordi had allemaal wat teveel gedronken, maar hijzelf was volgens de politie wel het meeste aanwezig, op een vervelende manier. Ze houden Jordi dan ook direct aan. ,,Ik hoefde niet mee naar het bureau, ik was niet heel lastig aan het doen. Wel werd ik gesommeerd direct naar huis te gaan, de stad zo snel mogelijk te verlaten. Dat heb ik ook gedaan.”

Uiteraard moest Jordi z’n gegevens achterlaten en het duurt niet lang voordat er een boete op de deurmat ploft: het tikje op het achterwerk van het politiepaard kost Jordi €230,-. Hij heeft dan al hoge schulden: in totaal moet hij nog zo’n €12.000,- betalen en inmiddels staat hij onder bewind. De boete is dus direct naar z’n bewindvoerder gegaan, hijzelf heeft als voornaamste opdracht gekregen zo min mogelijk nieuwe schulden te maken. ,,Ik zit in de bijstand, allang. Ik kan maar geen baan vinden, solliciteer me echt suf. Ik zou een vrachtwagen kunnen besturen, of magazijnmedewerker kunnen zijn, maar nergens kom ik binnen”, treurt hij. De officier van justitie reageert vilein: ,,Maar u had die avond blijkbaar wel gewoon geld voor bier?”

Nee, inmiddels gaat Jordi al tijden niet meer naar de stad, waarschijnlijk was die betreffende avond ook gelijk de laatste keer geweest dat ie in de stad geweest is. ,,Dan kom ik thuis met zulke acties die me alleen maar meer geld kosten. Ik kan er niets aan doen, alleen de dag erna gruwelijke spijt hebben. Het enige dat ik kan doen is daarom ook gewoon niet meer gaan”, klinkt het. De officier blijft streng voor ‘m. ,,U slaat zo’n paard op de billen. Dat is levensgevaarlijk, zo’n dier kan zomaar naar achteren trappen met alle gevolgen van dien. En dat op een zaterdagavond, met zoveel publiek: dat is niet alleen gevaarlijk voor uzelf, maar voor alle mensen daar.”

De officier eist dan ook een iets hogere boete dan het origineel: €270,-. ,,Omdat we hier de zaak moeten bespreken en ik echt geen enkele verzachtende omstandigheid zie.” Nou ja, de rechter en de officier van justitie vinden het wel te prijzen dat Jordi op zitting gekomen is én schuld bekent. De rechter matigt de boete juist tot €200,-, te betalen in twee termijnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »