Officier: ‘Volgens mij heb je je als een idioot gedragen’

De 31-jarige Arend uit Zundert zou op 18 augustus 2018 met zijn quad een snelheid van 150 kilometer per uur gehaald hebben op de Heerbaan in Breda. Daar mag je 50. Hijzelf betwist het. ,,Ik denk dat ik op 65 zat.”

Arend trok op vanaf de Claudius Prinsenlaan en toog naar de Heerbaan. Hij werd staande gehouden en raakte zijn rijbewijs al vijf weken kwijt. Dat kostte de ZZP’er zo’n 1500 euro per week, stelt hij. Volgens het proces verbaal zou hij 800 meter gevolgd zijn door de politie, met een tussenafstand van 500 meter. Zijn advocaat leek dit direct discutabel en gaf Arend opdracht filmpjes te maken van de situatie. Immers: 500 meter op die plek is een flinke afstand. De Heerbaan heeft bochten, Arend kán niet continu gezien zijn met de bebouwing aldaar. De situatie is onoverzichtelijk en daarom een onmogelijk constatering, wil hij maar zeggen.

De filmpjes worden getoond, de officier vindt het niet overtuigend. ,,Op het filmpje is het druk, was het toen ook druk? En de bebossing, die was toen ongetwijfeld anders. Dit doet mij niet twijfelen aan de bevindingen van de politie”, klinkt het. Inhoudelijk: ,,Volgens mij heb je als een idioot gereden. Er staat 1800 euro op en vier maanden rijontzegging. Dat het je geld gekost heeft, zijn de consequenties van je eigen handelen”, stelt hij. Hij wil Arend nu een boete van 1500 euro geven en 120 dagen rijontzegging, waarvan 82 dagen voorwaardelijk.

De advocaat denkt dat Arend lijdt onder het imago van de quad. ,,De opmerkingen van de filmpjes vind ik flauw. Ze tonen mijns inziens aan dat het niet kan.” De advocaat herhaalt zijn stelling en pleit voor vrijspraak, tot de rechter hem interrumpeert. ,,U begint me te irriteren, u valt in herhaling. De feiten: Arend trok hard op, je liep uit op de politie. Alles dat je advocaat erbij haalt kan zijn, maar u hebt gewoon veel te hard gereden. Ik houd wel rekening met uw flinke inkomstenverlies.” De rechter eist 600 euro boete, waarvan de helft voorwaardelijk. De geëiste rijontzegging volgt de rechter wel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »