Marcel kan zich niets herinneren

Het is voor Marcel (47) uit Steenbergen één groot zwart gat, wat er zich die nacht heeft afgespeeld. ,,Dat vind ik erg zat, dan had ik het misschien uit kunnen leggen”, klinkt het somber. Zware mishandeling wordt hem verweten. En hevig verzet tegen de politie. Het is 19 augustus, 4 uur ’s nachts, Steenbergen. Bij café De Babbelaar willen ze sluiten. Marcel zit er nog en is flink van de wereld, heeft ‘zeker 15 biertjes’ op. ,,Ik had nog een half glas bier, die haalden ze ineens weg. Daar werd ik toen kwaad om, het was pas tien voor vier en ik had ervoor betaald.” Marcel trapte wat stoelen om, maar ging wel snel weg.

Op de Markt gaat het mis. Uit het niets slaat Marcel een voorbijganger driemaal, de uitbater van het café ziet het gebeuren. Uppercut, op de kaak, de neus. Er zijn beelden van, waarin wat duw- en trekwerk te zien is en er zijn meerdere getuigen. Na de klappen gaat het slachtoffer gestrekt en loopt wat scheurtjes op in het gelaat. De politie snelt naar hen toe, maar Marcel geeft zich niet zomaar gewonnen. Plots grijpt hij de holster met het pistool van een der agenten. In het proces verbaal staat dat de politie overgaat op ‘gepast geweld’. Het levert hem een blauw oog op en al enige tijd veel last van zijn teen. ,,Ik kan me er echt niks van herinneren. De volgende dag werd ik wakker met dat blauwe oog, maar ik wist niet hoe ik eraan kwam.” Het slachtoffer eist een schadevergoeding van iets meer dan 576 euro. Materiële en immateriële schade.

Marcel en zijn gezin zitten in de schuldsanering. Dit is ook niet de eerste keer dat Marcel in de problemen komt; er is sprake van een recidive. Er wordt 60 uur werkstraf geëist door de officier van justitie en twee weken gevangenis, voorwaardelijk. Marcel moet, vindt hij, het slachtoffer 259 euro betalen. De 250 euro is een standaardbedrag, de 9 euro zijn openbaarvervoerkaartjes naar een huisarts. De hogere eis van het slachtoffer is onvoldoende onderbouwd.

,,Het spijt me enorm dat ik hier zit”, klinkt Marcel schuldbewust. De rechter haalt de twee weken voorwaardelijk van de eis af, maar de werkstraf moet hij wel uitvoeren en de schadevergoeding zal hij moeten betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven