Kenteken Oleg werd niet tijdig geregistreerd

De 34-jarige Oleg keerde na zijn vakantie in geboorteland Polen terug naar zijn woonplaats Roosendaal. In Polen tikte hij een oude auto op de kop, maar het lukte hem niet om voor het einde van zijn vakantie het kenteken opnieuw te registreren. Die was al sinds de zomer van 2017 verlopen. De politie houdt hem hierop op in de middag van 11 januari 2019 in Roosendaal staande.

Oleg besloot deze Alfa Romeo twee dagen voordat hij terug naar Nederland moest daadwerkelijk aan te schaffen. Er was geen tijd meer om de papieren voor het kenteken te regelen, maar hij kon bij zijn staande houding wel laten zien dat er een afspraak stond om het kenteken opnieuw te registreren. Die afspraak zou enkele dagen later in Polen plaatsvinden. De auto is bovendien al wel verzekerd en staat daarbij ook gewoon op zijn naam. Normaal gesproken neemt de politie een niet-geregistreerde nummerplaat in beslag, maar ze laten Oleg in dit geval gaan: de bestuurder was er immers al wel bewust mee bezig en zou dus binnen enkele dagen alle zaken helemaal op orde hebben. ,,Maar het is en blijft wel een strafbaar feit”, legt de rechter uit. ,,Een kenteken moet echt in orde zijn; het is goed om te zien dat je er al wel mee bezig was, maar dat is eigenlijk niet voldoende. Dat soort zaken moeten echt tiptop geregeld zijn.”

Oleg heeft een blanco strafblad en is thans volop bezig met het opzetten van een eigen zaak. Dat loopt vooralsnog goed; hij heeft een grote opdrachtgever en de toekomst ziet er alvast best aardig uit. De boete die hij ontving bedroeg 380 euro, waarvan hij al 100 euro heeft betaald. De officier van justitie vindt dat er nog steeds een straf moet volgen en eist nu een boete van 300 euro, met aftrek van het al betaalde bedrag. ,,Dat regelt het CJIB verder, daar gaan wij hier niet over. Maar dat gaat wel goed komen”, belooft hij. De rechter verlaagt het nog extra tot 200 euro, omdat Oleg wel de goede intenties had, een blanco strafblad heeft, goed meewerkt, al met betalen bezig was en het kenteken inmiddels al wel geregeld heeft. Oleg is het overal mee eens. ,,Omdat ik weet dat het niet mag. En het gebeurt niet meer, ik wil me altijd graag aan de wet houden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »