Harry wilde zijn buren terugpakken

Harry wilde zijn buren terugpakken

De 59-jarige Harry uit Klundert zet op 25 oktober 2014 om half twee ’s nachts z’n muziek keihard aan. Zijn buren proberen ‘m te bereiken, maar hij neemt z’n telefoon niet op en doet de deur niet open. En past het volume dan ook niet aan. De politie wordt uiteindelijk ingeschakeld en pas als zij arriveren wordt de muziek zachter gezet. Waarom stond die muziek op dat tijdstip zo hard? Wist hij niet hoe laat het was? ,,Daar ging het niet om. Dit was uit pure frustratie, ik wilde mijn buren terugpakken.”

Een week eerder is Harry flink mishandeld door één van zijn buren. Dusdanig, dat deze buurman enkele weken de gevangenis in moest. ,,Zonder daar inhoudelijk op in te willen en kunnen gaan: dat deze man veroordeeld is tot een gevangenisstraf toont wel aan dat het een vrij heftige mishandeling geweest moet zijn”, vindt de rechter. ,,Ja, ik heb een week lang volledig in de kreukels gelegen”, vertelt Harry. ,,Ik werd gek. Ik was zó gefrustreerd. Om ‘m terug te pakken zette ik mijn muziek daarom heel hard aan.” Waarom nam die frustratie pas na een week de overhand, vraagt de officier van justitie zich af. ,,Eerder kon fysiek gewoon niet, maar in m’n kop werd het steeds heftiger. Die nacht knapte er iets.”

Er zijn de laatste jaren meer klachten geweest over Harry, maar sommige daarvan zijn simpelweg onmogelijk. ,,Ik heb een tijdje in de gevangenis gezeten. Er zijn klachten geweest terwijl ik in de lik zat.” Over die klachten gaat het deze zitting echter niet; het gaat hier slechts om de geluidsoverlast. Dat er meer aan de hand is, is echter duidelijk.

Met de buren die nu hebben geklaagd over geluidsoverlast, ging het eigenlijk al die jaren betrekkelijk goed. ,,Ik probeerde iemand anders terug te pakken, niet deze buren. Maar u hebt gelijk. Iedereen heeft gelijk. Ik moet er gewoon ver boven staan,, geen kwaad met kwaad vergelden.” Harry zou graag geen geldboete willen, maar bijvoorbeeld een werkstraf. ,,Ik moet momenteel rondkomen van zo’n €50,- per week. Dat is echt al bijna niet te doen, ik kan werkelijk geen stuiver missen.” Daar willen de officier van justitie en de rechter ditmaal best aan meewerken: Harry krijgt een voorwaardelijke boete van €140,-, vooral om te voorkomen dat Harry zich vaker misdraagt jegens zijn buren. Harry toont zich uiterst tevreden met deze uitkomst. ,,Dat is dan uitstekend geregeld, want ik ga me heel netjes gedragen. Ik ben er helemaal klaar mee.”

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven