Gaf Michiel zijn boodschappen aan de caissière?

De 50-jarige Michiel uit Breda had het toch al een tijdlang niet meer gedaan, maar zit nu toch terecht voor twee winkeldiefstallen. Op 16 maart steelt hij wat spullen uit een Jumbo-vestiging. Hierna gaat hij naar de Aldi een paar kilometer verderop en pakt daar een verpakking met shoarma en een fles rosé. Plots staat hij oog in oog met een klant die hij ook in de Jumbo al had gezien. Een klant die hem heeft zien stelen. Een klant die later ook getuigt in het proces verbaal. Hij raakt in acute paniek en wil als de wiedeweerga weg; snel stopt hij beide producten in zijn jas. De rosé sneuvelt tijdens zijn weg naar buiten; hij wordt betrapt. ,,Achteraf had ik alles gewoon weg moeten zetten en zonder spullen weg moeten gaan. Maar dat is achteraf”, zegt hij daarover.

Of op 5 december. Een vriend van hem heeft een gebroken been en vraagt Michiel om boodschappen voor hem te doen. Zalm, biefstuk, speklapjes en meer. Eenmaal bij de kassa realiseert Michiel zich dat hij het pinpasje van de vriend vergeten is. Op zijn eigen pas staat echt onvoldoende geld. ,,Dus gaf ik mijn tas met alle spullen aan de caissière, om snel op en neer te rennen. Dat heb ik haar uitgelegd, zij hield de tas vervolgens achter bij de kassa”, legt hij uit. Hij rekent alleen een blikje kattenvoer af, ,,want dat beestje had echt honger.” Buiten wordt hij aangehouden door de filiaalmanager. In het proces verbaal wordt geen gewag gemaakt dat Michiel een tas bij zich heeft, waardoor de rechter iets aan het wankelen gebracht wordt.

Er staan sowieso al flink wat winkeldiefstallen op het conto van Michiel, maar de laatste keer dateert toch alweer van 2012. De officier van justitie vraagt daarom een werkstraf van 15 uur. ,,Dan mag ik u wel een bedankje geven. Dat is een goede les”, zegt hij. De diefstal op 5 december wordt hierin niet meegenomen. De rechter vraagt om de caissière nog eens te ondervragen en de videobeelden nog eens te zien. Immers: in het dossier is zijn gang tot de kassa weergegeven; de lezing van Michiel is nu niet uit te sluiten. Er moeten beelden zijn dat Michiel naar buiten loopt. Met of zonder tas. De rechter gaat mee met de reis van de officier, de andere zaak wordt in november pas besloten.

Steven van Beek ('81) woont momenteel in Mexico Stad. Alle teksten op deze website zijn van zijn hand.
Berichten gemaakt 1798

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Gerelateerde berichten

Type je zoekwoorden hierboven en druk op Enter om te zoeken. Druk ESC om te annuleren.

Terug naar boven