Finn wilde alleen maar inhalen

,,Het is gek, ik ben altijd de pussy geweest van onze vriendengroep, was altijd degene die altijd netjes bleef.” De 20-jarige Bredanaar lacht, zij het wat ongemakkelijk. ,,Dat ik zó enorm te hard gereden heb verbaast mij dan ook.” Toch is het zo. Hij reed op 5 juli van 2018 met een snelheid van zo’n 88 kilometer per uur over de Emerparklaan in Breda. Hier mag je echter slechts 50; er hangt Finn een fikse boete van 450 euro boven het hoofd.

Finn dacht altijd dat je hier 70 mag rijden. Dikwijls wordt hij dan alsnog ingehaald, veelal door politieauto’s die naar Mijkenbroek gaan. Dat hij ditmaal ruim boven die 70 uitkwam, is te wijten aan een bestuurder voor hem. ,,Hij remde, versnelde, remde. Ging naar rechts, naar links, naar rechts. Heel ergerlijk, ik besloot ‘m in te halen.”

En dus reed hij even 88, gecorrigeerd naar 85. Hij wordt staande gehouden en wist dat hij ietsje te hard reed. Tot zijn verbazing gaf de politie aan dat ze hem niet gestopt zouden hebben als hij 70 had gereden. ,,Volgens de media zou de weg ook 70 worden. Er wordt de laatste tijd veel gesleuteld aan de Emerparklaan, ik ging er vanuit dat het al zover was.”

De officier van justitie leest dat Finn zelfs nog wat harder gereden zou hebben, liefst 95 kilometer per uur. Finn schrikt van de bewering. ,,Echt, ik durf er bijna iets op te in te nemen: dat is écht onmogelijk.” Voor zijn werk zit hij veel op de weg, reed in een half jaar ruim 20.000 kilometer en toch heeft hij een blanco strafblad.

,,Er waren inderdaad plannen om de snelheidslimiet op te hogen, maar dat je er dan vanuit gaat dat het al zover is, neem ik je wel kwalijk”, geeft de rechter aan. ,,En er gebeuren daar toch nog veel ongelukken. Er wordt daarom streng gecontroleerd op deze weg.”

De officier wil de 450 euro boete handhaven, maar het wel iets anders inrichten: Finn moet 300 euro betalen, de resterende 150 euro wordt voorwaardelijk. Finn slikt even. ,,Het is schappelijk, denk ik, maar nog steeds veel geld voor iemand van mijn leeftijd.” Toch gaat de rechter mee; Finn mag de boete wel in drie termijnen betalen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven