Dreigde Hassan met liquidatie?

Ja, hij was gefrustreerd. Maar een doodsbedreiging? Nee,nooit. Het was op 19 augustus, half vier ’s nachts. Hassan (31) uit Bergen op Zoom gaat uit in Breda en komt een vriendin tegen. Ze besluiten samen naar een ander café te gaan. Zijn vriendin mag naar binnen, Hassan niet. ,,Toen zei ik tegen de portier: jij gaat een hele vervelende avond krijgen. Daarna ben ik weggegaan om een loempia te eten”, legt hij uit. Daar wordt hij door de politie aangehouden. De portier heeft hen ingeseind, via cameratoezicht wordt Hassan herkend.

 De rechter leeft het proces verbaal voor. ‘Je leeft niet lang meer’, ‘Ik ga je schieten’ en ‘Ik ga je liquideren’ zijn zinsneden die Hassan die nacht geroepen zou hebben tegen de portier. ,,Echt niet. Ik was boos, ik zal vast hebben gescholden, maar dit? Echt niet.”

Volgens de portier waren Hassan en vriendin wel degelijk in het café en zijn ze eruit gezet. Hassan betwist dit. ,,Ik werd geweigerd. Zij is wel naar binnen gegaan; haar jas hing er. Na twintig seconden discussie ben ik weggegaan.”

Maar ja. Meerdere verbalisanten hebben de termen opgeschreven, wat de indruk wekt dat Hassan tegenover de politie deze uitingen ook gedaan heeft.

 Zijn persoonlijke omstandigheden pleiten niet voor ‘m. Al eerder heeft hij iemand bedreigd met een publieke taak. Door geestelijke gezondheidsklachten is hij arbeidsongeschikt. Daarnaast heeft hij geen vaste verblijfsplaats. Een paar jaar geleden is hij uit huis gezet, toen bleek dathij een hennepkwekerij had.

 Voor de officier van justitie is het duidelijk genoeg. De politie heeft het opgeschreven, Hassan ontkent en dan weegt het oordeel van de politie zwaarder. Omdat een geldboete bij Hassan geen zoden aan de dijk zet,vraagt hij een werkstraf van dertig uur.

Hassans advocaat vraagt zich af of de politie de juiste wel heeft aangehouden. ,,Het was een één op één situatie. Er is niet gevraagd aan de portier of het Hassan was; hun verhalen stroken niet. Als je tóch straft,zou ik een geldboete willen vragen van 250 euro.”

De rechter vindt het ook iets te vaag. Haar vermoeden is dat de politie de woorden die de portier hen verteld heeft, heeft opgeschreven.,,Daarom spreek ik u vrij. Er is bij mij teveel twijfel.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »