Dochter valt aan, wat is de rol van Claire?

Als Karin en haar advocaat bij de rechtbank in Breda arriveren, komen Claire en haar dochter Sanneke net op de scooter aan. Sanneke aarzelt geen moment en valt Karin aan. Ze stompt, slaat en trekt aan haar haren. Moeder Claire zet de scooter weg en snelt ernaartoe. Na vijf minuten is het geweld over. Maar wat is de rol van Claire precies?

Het is 6 november 2018. Karin heeft bij voorbaat al angst voor de ontmoeting die komen gaat, blijkt uit WhatsApp-uitdraaien. Ook Claire wist dat het dan mis zou gaan. Karin is de nieuwe vriendin van John; John en Claire hadden tien jaar een relatie, om de verhoudingen te duiden. Sinds Karin er is, mag Sanneke haar twee broertjes niet meer zien. Dat doet pijn, dat veroorzaakt haat. Ze is minderjarig en al veroordeeld. Ook zij houdt vol dat haar moeder weinig misdaan heeft.

Kort daarvoor waren Claire en Sanneke al bij de rechtbank. Ze ontmoetten John, de sfeer is zeer gespannen. ,,We zijn naar de Aldi gegaan, tegenover de rechtbank. Wat drinken en roken, even uit die strijd”, legt Claire uit.

Maar ja, toen kwam Karin dus aan. De vrouw die alles kapotgemaakt heeft. Claire beweert dat ze de vechtpartij wilde beëindigen en niet geslagen heeft. Karin en haar advocaat hebben het wel degelijk over rake klappen. Karin loopt een hersenschudding op en geeft diverse malen over; de politie brengt haar naar het ziekenhuis. ,,Karin is zo zielig. Ze weet iedereen goed te manipuleren”, klinkt het hatelijk.

Een beveiliger zag alles gebeuren, maar kan geen uitsluitsel geven over de rol van Claire. De camera’s missen het incident. Volgens de officier kan het aandeel van Claire bewezen worden; ook zij heeft Karin geslagen. Voor dit grove openbare geweld mag zij wat haar betreft 150 uur taakstraf doen. De rechter heeft begrip voor de achterliggende emoties, maar vindt dat het geen geweld rechtvaardigt. Er is reeds een contactverbod geweest, maar deze is afgelopen. De rechter bepaalt dat Claire 100 uur mag werken. Een herhaling is volgens Claire uitgesloten. ,,Ik wil hen nooit meer tegenkomen. Dat gebeurt niet”, verzekert ze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »