Arnes vriendin werd lastiggevallen

De 20-jarige Arne werd op 17 februari 2015 uit een café gezet in Breda door een uitsmijter. Hij zou binnen voor de nodige onrust gezorgd hebben. “Omdat twee mannen mijn vriendin lastig vielen. Ik wilde hen duidelijk maken dat ze daarmee moesten stoppen”, aldus Arne.

“Ik kom al jaren in datzelfde café, ben er toch een soort van stamgast. M’n vriendin werkt daar ook achter de bar, je kunt dus zeggen dat ik eigenlijk iedereen wel ken, tot aan de uitsmijters aan toe. Maar de uitsmijter van dienst deze avond niet. Het was carnaval, dus dat betekent dat het ook wel een iets andere avond dan anders was. De twee mannen waren erg vervelend bezig tegen m’n vriendin, ik moest wel ingrijpen. Ik heb er wat van gezegd, waarschijnlijk op een iets te directe manier. Gelijk werd ik bij m’n nek gepakt door de portier en op straat gegooid. Ik wilde de discussie vervolgens met ‘m aangaan, maar in mijn beleving deed ik dat louter met woorden. Ik wilde ‘m vertellen dat mijn vriendin lastiggevallen werd en dat ik daarom op die wijze reageerde”, verklaart Arne.

Volgens de agenten ter plaatse waren het niet alleen woorden die Arne gebruikte. De portier had grote moeite met ‘m, Arne sloeg als een wildebras om zich heen. Door deze agressieve attitude is Arne aangehouden. “U heeft gemerkt: in Breda zit de politie er heel kort op”, zegt de rechter. “De agenten verklaren dat u in de houdgreep van de portier zat en dat u ontzettend tegen spartelde.”  Arne wordt meegenomen door de politie. Het is half 2 ‘s nachts en Arne wordt in een cel gezet.

“Heel onwerkelijk. Ik werd in een groepscel gezet. Ik zat daar met twee andere jongens, die daar wel degelijk met een goede reden verbleven. De uren dat ik er zat duurden daardoor erg lang”, is Arne onder de indruk. Hij wordt rond 5 uur ’s morgens weer vrijgelaten. “Het was een vreselijke ervaring. Ik ben zelf m’n spullen op het bureau vervolgens vergeten, zo graag wilde ik er weg.”

De officier van justitie start haar pleidooi positief en noemt Arne ‘super galant’. “Je doet dat toch maar even voor je vriendin, dat vind ik mooi. Maar het is natuurlijk niet goed: je vertoonde veel verzet tegen mensen die gewoon hun werk doen en de orde willen handhaven. En dat is tijdens uitgaansavonden in de stad toch al regelmatig moeilijk werk. Ik wil een boete opleggen van €200,-, omdat je voor wanordelijkheden gezorgd hebt.” De rechter volgt de officier tot zekere hoogte.

“Ik snap uw verhaal heel goed en vind het ook galant van u maar u heeft het vervolgens wel helemaal verkeerd uitgevoerd. Maar u bent duidelijk onder de indruk van die paar uur in de cel, ik denk dat u uw lesje wel geleerd hebt. Ik verlaag de geëiste boete iets en leg u €150,- op. Het is echt aan te raden om de aanwijzingen van uitsmijters, horecapersoneel, politie en andere werknemers gewoon op te volgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »