Abdel blijft dromen najagen

De 27-jarige Abdel is een ondernemer, nu veelal actief én woonachtig in België. Een jongen die door schade en schande steeds wijzer wordt en zeker nog lang niet op wil geven. Hij wil zelf iets opbouwen, zelf inkomsten genereren. Hij zit nu terecht voor het rijden in een onverzekerde auto. Gesnapt op 24 april 2019 op de A16, nabij Zevenbergschenhoek. Hoe dat nu gekomen is? ,,Dat is een heel simpele vraag, waar ik geen bevredigend antwoord op heb. Ik had er gewoon geen geld voor”, toont hij zich schuldbewust.

Abdel was op dat moment volop bezig met het opzetten van een visgroothandel. Het begon juist op dat moment ook langzaam een beetje te lopen, maar de Belastingdienst vormde nog wel een flinke drempel. Echt leven ervan van zijn inkomsten lukte daarom nog niet. ,,Het busje was van een koeriersbedrijf. Verzekeringsmaatschappijen zijn echt niet happig op dat soort voertuigen, omdat er nogal wat ongelukken gebeuren met deze auto’s. Koeriers zijn vaak onvoorzichtig. Veel van hen weigeren je daarom te verzekeren, anderen vragen een aanzienlijk hoger tarief”, legt hij uit.

Deze dag ging eigenlijk alles verkeerd. Hij ontving een fikse boete van 5000 euro van de belastingdienst en die moest ook nog binnen vijf dagen betaald worden. De auto zelf werd in beslag genomen, waardoor hij zijn werkzaamheden daarom direct moest staken. Bovendien zat hij midden in een verhuizing naar Antwerpen. Kortom, het werd wat noverzichtelijk. ,,En inmiddels word ik weer uitgeschreven door de Belgische overheid, omdat ik geen vast inkomen heb. Ik ben nu bezig met het opzetten van een bouwbedrijf, maar ik kan me niet bij het handelsregister inschrijven zonder adres, dus dat is nogal een vicieuze cirkel”, legt hij uit.

Maar: er gloort hoop. ,,Ik creëer langzaam weer inkomen. Volgende week ga ik weer naar België, om alles te regelen. Ik heb daar veel vertrouwen in”, klinkt het strijdbaar. Nee, Abdel is niet voor één gat te vangen. Is optimistisch over de toekomst.

Oh ja, de zaak zelf: de rechter legt Abdel een geldboete op van 600 euro. Hij zal over pakweg acht weken moeten beginnen met deze boete te betalen. ,,Dan heb ik zeker weer voldoende inkomsten, als het goed is. Dus dat moet me gaan lukken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »