Pepe geeft je een gevoel van vrijheid door op 32 punten te drukken

,,Hoe gaat het met je?” Pepe kijkt me indringend aan met zijn donkerbruine ogen. Zijn grote hoofd beweegt niet, maar dat hij de volledige aandacht op dit gesprek heeft is me duidelijk. Tania en ik hebben zojuist de hele stad doorkruist om hem te zien. Een klein uur in de auto, maar we weten dat het de reis waard is. Naast Pepe staat een massagetafel, die we straks gaan gebruiken. Pepe is therapeut: het idee is dat hij je energie schoonmaakt. Access Consciousness is de therapie, Access Bars is de methode.

32 energiepunten

Dat werkt zo. Je hoofd heeft volgens deze leer 32 punten die energiën bevatten. Door deze zacht aan te raken, laat je die energie los. Deze punten bevatten ideeën, gedachtes, overtuigingen, emoties en overwegingen. Volgens de leer kun je tijdens een sessie zo 10.000 gedachtes loslaten. Klinkt vaag en dat is het ook. Zo’n sessie duurt ruim een uur en Pepe praat vooraf uitgebreid met je over wat er gaande is in je leven. Dat eerste uur voelt als een echte therapie. Dit gesprek is nodig om precies te weten welke energieën de cliënt dwars zitten.

Tania kent Pepe allang. Ze zitten in dezelfde ‘markt’; samen werken ze met energie. Tania doet dat middels SCIO, Pepe dus met Access Consciousness. Het is de stroming die binnen de geneeskunde weinig aandacht krijgt, omdat het niet te bewijzen is. Het fysiek is meetbaar, net als de mentale kwesties. Bij de energieën stel je jezelf open. Als je er niet voor open staat, werkt het inderdaad niet. De vereniging tegen kwakzalverij is helder: pertinente nonsens. Ik zeg: daar kan ik ver in mee gaan. Het is niet te bewijzen en je voelt eigenlijk niets. Maar pertinente nonsens? Nee, niet helemaal.  

Zonder er te veel over te vertellen, zit ik weer eens in een soort down. Angsten, twijfels, een depressie op de loer, dat werk. Pepe is het soort man die je vrij snel alles vertelt, want hij is geïnteresseerd en weet hoe te reageren. Ik ben wel vaker bij therapeuten geweest, maar ik had er nooit wat aan. Zij schreven op. Gaven invullijstjes. In Nederland heb ik nog nooit een fijne therapeut gehad. Pepe inspireert. Hij weet bijzonder snel de vinger op de zere plek te leggen en daar een positief gevolg aan te geven. Alleen al het gesprek verlichtte me gigantisch.

Massagetafel

Dan mag ik op de massagetafel gaan liggen. Op mijn rug, de schoenen uit. ,,Ready for take-off?”, vraagt hij. Hij belooft een ruimtereis, door mijn geest. Met zijn vingers raakt hij delen van mijn hoofd aan en iets later ook delen van mijn voeten. Ik sluit mijn ogen en stel me kwetsbaar op.  Kom maar op. Direct krijg ik rare fantasieën, die prettig aanvoelen. Niet dat donkere, zwarte gat waar ik de laatste dagen zo hevig in bivakeer, maar fijn. Tussendoor laat Pepe me volledige zinnen herhalen. Ik heb vertrouwen. Ik heb geld. Ik ben ik. Ik ben de baas over mezelf. Ik ben leuk. Het gekke is dat ik hierna mijn laatste fantasie vergeten ben, maar ook direct over ga op een volgende.

Na een uurtje zit het erop. Als ik opsta, sta ik te tollen op m’n benen. Een bijzonder maf, fysiek gevoel maakt zich van me meester. Direct gevolgd door ongelofelijke honger. ,,Je fysiek heeft nu eten nodig, omdat al die energieën balast waren en nu weg zijn”, legt Pepe uit. En over die fantasieën: ,,Dat heeft iedereen. Je kan die fantasie ook niet afmaken, omdat die energie wegvloeit.” Welja.

Tacotent

We rijden naar een tacotent en ik schrok als een bezetene mijn eten weg. Het smaakt verbluffend overheerlijk, alsof ik in een vijfsterrenrestaurant zit. Als Tania en ik samen naar huis rijden, hebben we plots weer de wildste plannen om te doen de komende weken. De sfeer in de auto is rigoureus anders dan op de heenweg. Alsof er ruimte gecreëerd is en de zwarte gedachtes ineens verdwenen zijn. Ik denk na wat er nu precies gebeurd is. Al mijn ervaringen in Mexico met de alternatieve geneeskunde zijn verbluffend (zoals de shaman met de eieren en de kruidendokter en nu dus met Access Consciousness). Dat betekent niet dat die alternatieve geneeswijzen zelf per definitie zaligmakend zijn. Je moet hooguit de juiste adressen kennen.

Waardeer dit verhaal! (Of steun me door een abonnement te nemen)

Totaal: € -

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »