Zwembaden wachten RIVM af

ETTEN-LEUR – Een maximum van honderd mensen, extra schoonmaken en zorg voor hygiëne en een waakzaam oog bij binnenkomst: veel West-Brabantse zwembaden blijven open. Alleen De Schelp in Bergen op Zoom en Aquamarant in Rijsbergen besloten de deuren voorlopig te sluiten. ,,We volgen de adviezen van het RIVM en houden het kassasysteem die het aantal gasten telt goed in de gaten”, legt Amy van Bemmel van zwembad De Stok uit Roosendaal ut.

Het is er deze ochtend wel een stuk rustiger dan anders. Van Bemmel schat dat het zo de helft scheelt; dat telsysteem in de kassa hoeft nog niet te worden geraadpleegd. ,,Omdat er ook personeel is, gaan we tot de 90. En dan geldt: iemand eruit, iemand erin.”

Bezoekers van het zwembad tonen zich opgelucht, maar sommigen tonen zich ook kritisch. ,,Ouders die een kinderfeestje organiseren stellen natuurlijk bezorgde vragen. We zorgen er sowieso voor dat het hier veilig is. We nemen alle matregelen die nodig zijn.” Deze ochtend is de sfeer goed in het zwembad, constateert ze. ,,Ik heb hier nog nooit zo weinig mensen horen kuchen”, grijnst Van Bemmel. Bij De Oester in Fijnaart zijn ze niet zo bang voor dat maximale aantal van honderd. ,,Zoveel mensen passen hier niet eens”, legt Bert Bosch uit. Wel heeft hij zijn medewerkers opdracht gegeven goed te kijken bij mensen die binnenkomen. ,,Kinderen die ziek zijn of snotteren weren we. We willen het wel op safe spelen.” Ook Bosch luistert goed naar het RIVM. Vrijdagochtend annuleerde hij een les Meer Bewegen Voor Ouderen, voor de zekerheid. ,,De afzeggingen vallen verder nog erg mee. We hebben wel gelijk gezegd dat we heel soepel om zullen gaan met abonnementen. Als je deze maand wegblijft, verlengen we dat kosteloos.”

Bij De Niervaert in Klundert houdt Mark de Jong het goed bij. ,,Maar het verandert echt ieder uur, lijkt het. Je merkt het goed in het aantal gasten. Als er vanmorgen veertig mensen binnen zijn geweest, is het veel. De vaste zwemmers blijven komen en trekken hun baantjes, de families blijven weg, valt op.”

Ook bij De Banakker in Etten-Leur wordt gewoon gezwommen. ,,We gaan niet over gevoelens in discussie; als ouders niet willen, dan gewoon niet. Dan schuiven lessen gewoon door naar een later moment”, legt Jack Aarts uit. Ook hier is honderd bezoekers een zeldzaamheid, maar die komen wel bij het afzwemmen. ,,Daarom delen we dat op, want daar komen minstens 150 mensen op af. Ouders zijn natuurlijk welkom om te komen, maar het wordt niet het feestje dat we ervan willen maken.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »