Zwaluwse jongeren gaan voor Zwaluws Zomer Festijn

LAGE ZWALUWE – Misschien is het wel hét evenement van Lage Zwaluwe, nadat de Havenfeesten er na het vorig jaar de brui aan gaven. Het afgelopen weekend was de vijfde editie van het Zwaluws Zomer Festijn, waarin alle leeftijden zich weer konden wagen aan sport, spel en een feest. ,,Er is niet zoveel te beleven in het dorp, hooguit in de kantine na het voetbal. Dus buiten het voetbal is dit inderdaad wel iets voor de jongeren om heen te gaan”, vindt ook de 17-jarige Fay Bossers.  

Zij en haar team spelen mee met het levend tafelvoetbal. Een spel zonder tactiek, of een vereiste van kunde. Gewoon gaan en kijken waar het schip strandt. Fay en de Zeven Dwergen -,,Ik ben nu eenmaal de langste”, lacht Fay – wonnen het toernooitje vorig jaar en met een 3-1 winst op de dames van De Repelsteeltjes ziet het er ook dit keer weer goed uit.

Nieuw dit jaar op het Zwaluws Zomer Festijn is het lasergamen in de zaal van De Rietgors. ,,We mistten iets in de leeftijd 7 tot 15”, legt organisator Jan van den Berg uit. ,,Je ziet: er wachten nu weer een paar kinderen om te spelen.”

Aan sportende deelnemers is geen gebrek, aan randgebeuren. ,,Het was beide avonden een volle bak. Ontzettend leuk om te zien. Zaterdag werd er gewoon nog gevoetbald, maar al die gasten kwamen ’s avonds toch weer langs. Het feest wordt niet overslagen”, geniet Van den Berg nog na. De vrijdag werd afgetrapt met optredens en de Low Swallow Games, waar de kennis van Lage Zwaluwe spelenderwijs werd getoetst. Zaterdag en zondag werd er vooral fanatiek gesport. Hoe laat het sporten eindigt en het feesten begint? ,,Daar staat geen tijd voor, het loopt heel natuurlijk in elkaar over.” En dan wordt alles weer één. Na competitief voetvolley, beachvolley of het levend tafelvoetbal, waarin het hard tegen hard gaat. ,,Het is echt Lage Zwaluwe. Zoiets verbindt enorm. We houden het ook bewust zo kleinschalig, zodat het intiem blijft”, wijst Van den Berg op het kleine oppervlak, met een rommelmarktje en wat spellen voor de allerkleinsten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »