Ziengaovut zit echt weer in de lift

ETTEN-LEUR – Liefst elf acts lieten zaterdagavond hun zelfgeschreven carnavalslied horen aan een volgelopen café-zaal Roeloffs tijdens de 47e editie van Ziengaovut. ,,In Breda zijn bijvoorbeeld twaalf aanmeldingen geweest, dus we kunnen stellen dat deze avond een echt succes is”, glundert Inge Mol van de organisatie.  

Drie edities geleden waren er immers nog slechts drie aanmeldingen voor de Ziengaovut. Het roer ging om: Etten-Leurse carnavallers die muzikaal onderlegd zijn werden actief benaderd. ,,Dat werpt zijn vruchten af, door hen persoonlijk te vragen worden toch meer mensen enthousiast.”

De Ziengaovut is traditiegetrouw de avond waar Etten en Leur echt samen komen. Het beste liedje kwam volgens de jury van Theo en Leo Laveloos en de Simpele Fonse met het nummer ‘Laot mar hange’. Vorig jaar wonnen zij het evenement eveneens. De publieksprijs is ditmaal geschrapt en vervangen door de ‘Publiek doet mee trofee’ en wordt toegekend aan het grootste feest. Dat werd nu veroorzaakt door De Twee Wethouders met het nummer ‘Kriebeltjes’. ,,Het is een fijne editie. Vijf van de elf spelen hun liedje met de dweilband, de rest gebruikt een bandje. De teksten zijn zoals altijd zelf geschreven: allen over onszelf, over Etten-Leur.” De motto’s van Etten en Leur – respectievelijk ‘We dweile in stijl’ en ‘We geve de toon aon’ – komen dikwijls in de teksten terug, net als het zojuist eindelijk opgeknapte station. Ook rascarnavaller Toon Bastiaansen, al 55 jaar aangesloten bij de carnavalsvereniging, kwam aan de beurt.

,,Wij zijn echt blanco begonnen en hebben een een eigen melodie gemaakt. Bij ons doet de dweilband ook mee; er zitten wat markante blaasarrangementen tussen”, leggen Frank Donders en Richard Faas van duo Wanne Zooi uit. Zij sloegen vorige jaren nog over. ,,We hebben goed naar de motto’s gekeken. Eigenlijk hebben we er twee avondjes van twee uur aan gewerkt, denk ik. Langer moet je daar ook niet over doen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »