Winterland Breda trakteert publiek op hitte in de kou

Winterland Breda trakteert publiek op hitte in de kou

BREDA – Met een aantal verrassingsoptredens in de eerste week van januari hoopt Winterland Breda het publiek te blijven verleiden langs te komen. De focus komt daarbij vooral te liggen op het Valkenbergpark en het Kasteelplein.

Een lange rij met kinderen en hun ouders voor het theater Winter Palace, waar vrijdagmiddag de voorstelling van Brandweerman Sam plaatsvindt. Een echte publiekstrekker, zo blijkt. ,,Wij komen inderdaad speciaal voor deze voorstelling naar Breda”, vertelt Linda de Kroon uit Oudenbosch. Koen van Dongen uit Waspik vond het een ideale combinatie: ,,Eerst naar de voorstelling en daarna twee uurtjes op Winterland rondstruinen. We hadden daar wel een voor aanleiding nodig”, geeft hij aan.

Logisch, vindt Larry de Jonge van Grill-It -broodjes bratwürst en hamburgers. ,,Het is nog onbekend, dus zijn er publiekstrekkers nodig.”  Maar er mag wel wat meer entertainment bij dan dat. ,,Het park bestaat voornamelijk uit eten. Eigenlijk zouden her en der wat troubadours of bandjes moeten staan; live muziek werkt altijd aantrekkelijk.” De Serious Request-week had wat De Jonge betreft één groot nadeel. ,,Er is in het park ingespeeld op de komst van die 100.000 potentiële eters per dag. Dat is goed gedaan, maar dat is nu niet meer aan de orde.”

Marlon van Dam, projectleider van het park, ziet ook na Serious Request ruim voldoende bezoekers. ,,Het is logischerwijs iets afgenomen, maar de loop zit er nog altijd goed in. We zijn nog full in business met een flink aantal activiteiten. Het is aan ons om in deze kou weer wat hitte te creëren.” Dat gaat vooral gebeuren in het Valkenbergpark en het Kasteelplein. Het park krijgt een iets ander uiterlijk. ,,Zodat we op deze plek blijven verrassen. Het overige Winterland blijft zoals het is.” De namen van de verrassingsoptredens wil hij nog niet kwijt. ,,Maar ik denk wel dat het echt aantrekkelijk zal worden, wellicht met mogelijkheid tot een meet en greet.”

De Jonge is positief gestemd. ,,Het basisidee van Winterland is uitstekend. Eigenlijk zouden de bezoekers nu de mogelijkheid moeten krijgen feedback te geven. Wat kan er beter? Want het kan altijd beter. Begin nog iets eerder, zorg voor kerstsfeer met winkeltjes die inspelen op de kerst. Maak er een echte kerstmarkt van en ben vooral scherper op de kwaliteit van het aanbod. Ik noem het kinderziektes, want het idee van Winterland is erg goed.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »