‘Winkel leegroven met Kerst, wie doet nu zoiets?’

‘Winkel leegroven met Kerst, wie doet nu zoiets?’

BREDA – Woede en onbegrip bij Tesselschade-Arbeid Adelt (TAA). Het winkeltje aan de Okeghemlaan van de landelijke stichting werd afgelopen week compleet leeggeroofd, ondervonden medewerkers donderdag.

,,We zijn alleen woensdagochtend geopend, maar in verband met Kerst bleven we deze woensdag een keertje dicht”, vertelt penningmeester Marion de Milliano. ,,We zijn donderdag de verwarming eens even gaan controleren, in verband met de vrieskou. Er lag wat troep op de grond, wat we al gelijk verdacht vonden. Al snel bleek er een complete leegroof te hebben plaatsgevonden, bijna alles is weg.” Het sleutelkluisje is met geweld opengebroken.

Tot groot verdriet van De Milliano. Ze somt op: een stapel handdoeken, 17 slaaphazen, verjaardagskronen, babyrompertjes, divers handwerk en ook een kleine som aan wisselgeld. Wat resteert zijn slechts de meubeltjes, waarin de producten geëtaleerd werden. ,,Het zijn allemaal producten die speciaal voor ons gemaakt zijn door vrijwilligers door heel het land, ik vermoed dat er voor duizenden euro’s aan winkelwaarde weg s. Maar buiten TAA verliest het toch eigenlijk al z’n waarde, dus ik begrijp gewoon niet waarom iemand hier alles weghaalt.”

Vrijwilligersorganisatie TAA werd in 1871 opgericht door Betsy Perk en heeft als doel vrouwen te steunen om financieel zelfstandig te zijn. Zo springt de stichting bij als vrouwen door allerhanden omstandigheden niet kunnen studeren. ,,Denk aan tienermoeders, of aan meisjes die slachtoffer zijn geworden van loverboys”, verduidelijkt De Milliano. TAA werkt met donaties, lidmaatschappen en de verkoop van handgemaakte artikelen, die in winkels verkocht worden. De organisatie kon met het binnengehaalde geld het afgelopen jaar zo’n honderd vrouwen helpen met een opleiding. ,,We zijn een organisatie die het algemeen nut dient en hebben ook de ANBI status. We hebben nog steeds alle bestaansrecht. Wie doet zoiets? En dat tijdens Kerst, toch juist een periode van barmhartigheid”, sombert De Milliano.

Ook TAA-voorzitter Hanneke van Lanen noemt het ‘dramatisch’. ,,Ik heb privé al driemaal te maken gehad met een inbraak, maar dat went nooit. We hadden op 21 januari een evenement gepland met verkoop, maar we hebben nu ineens nauwelijks artikelen. Ik heb echt een hard hoofd over het vervolg en vrees niets meer terug te zien van de spullen.”

De Milliano blijft strijdbaar. ,,Het feit dat de verwarming aan stond baart me zorgen, deze is alleen van binnenuit aan te zetten. Heeft hier wellicht iemand geslapen? Ik struin Facebook en Marktplaats al af, op zoek naar onze spullen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »