Weer hoog niveau Corso op komst

ZUNDERT – Indrukwekkend, maar nog oh zo weinigzeggend. Zaterdagavond werden de maquettes voor het Zundertse Corso onthuld, met de wagenvolgorde. De precieze uitvoering, de juiste kleuren en de details zijn pas op 1 en 2 september te zien, als de wagens door Zundert voeren.

Van realisme tot poëzie, van pure kunst tot technische hoogstandjes: een gedoodverfde winnaar is nog niet aan te wijzen in een andermaal zeer gevarieerd Corso. ‘Babysteps’ van Helpt Elkander laat de vijf fases van een opgroeiende baby zien, ‘Vervloekt’ van Klein-Zundertse Heikant is donker en duister en de ‘Vikings’ van Tiggelaar belooft zo op het oog een spektakel te worden. En bij ‘Bevestigd’ van Raamberg merkt iemand op dat deze inktvis negen tentakels heeft. ,,In het echt zijn er acht.” Foutje of bewust? Het is afwachten.

Ontroerend is ‘Sokpoppen’ van Molenstraat, ontworpen door Mado (4), Julie (6), Medde (8), Belle (10), Jayden (11)  en Evy (12),. ,,Het idee komt wel van ons, maar de sokken zelf zijn 100% door hen ontworpen. Een experiment en spannend om het zo los te laten”, legt Gijs Martens uit. Ze gaven een kinderfeestje met 32 sokken als basis. De zes besten werden eruit gehaald. ,,Ik pakte een witte sok en zag een rood stukje liggen. Die plakte ik erop. De onderkant van een bekertje drinken heb ik als hoedje gebruikt. Op de rug plakte ik knopen”, legt Belle uit, die haar sok Nine noemde. Evy maakte Sokkeline. ,,Het is een zwarte sok met stipjes. Het is zo gek dat dit straks door Zundert gaat, ik geloofde het eerst ook niet.” De jongste Mado maakte Sanne. ,,Ik plakte er twee veren op en een mondje die je niet goed kunt zien. En twee oogjes.”

Indruk maakt ook ‘Ruis’, door Markt. Een enorm bouwwerk, waar een vijftal zebra’s in het riet grazen. ,,Het is ook echt één onderstel. Als maquette is het wit, maar er komt meer kleur op. Er wordt echt bamboeblad op geplakt, wat het een natuurlijke uitstraling geeft”, legt bouwer Bram Schraven uit. ,,Die zebra’s gaan op en neer, dat gras zal vanzelf gaan waaien. Het straalt enorme rust uit.”

De pracht en praal van het koraal laat Rijsbergen zien, met ‘Rif’. ,,Het is de onderwaterwereld, een natuurwonder dat wij als mensen kapot maken. Dat gaan wij straks ook doen; gedurende het Corso zie je wat wij als mens aan het doen zijn”, legt ontwerper Brian Boot uit. Wat heet: het koraal breekt open, waarop je het skelet van de wagen ziet. ,,Er staan mensen in, met oogkleppen op. Het is wat donker, wat het contrast met de kleurrijke buitenkant versterkt.”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven