VV De Baronie ontvangt jeugdcertificaat KNVB

BREDA – Voetbalvereniging De Baronie heeft van de KNVB het certificaat Lokale Jeugdopleiding ontvangen. Daarmee is de club de enige en eerste club uit Breda met deze status. ,,Dit certificaat laat zien dat we een heel helder jeugdbeleid hebben; het is een echt kwaliteitskenmerk”, klinkt bestuurslid Jeugdzaken Anja Frijters van VV De Baronie trots.

De club zet vol in op de jeugdopleiding en ziet het certificaat vooral als een bevestiging dat men op de goede weg is. VV De Baronie deed het afgelopen jaar mee aan het kwaliteits- en performanceprogramma voor jeugdopleidingen van de KNVB. De jeugdopleiding is op 65 verschillende punten doorgelicht en heeft nu dus geresulteerd in deze bevestiging.

,,We proberen ieder kind in de ontwikkeling te volgen en ieder kind gelijke kansen te geven zodat het op ieder niveau voldoende uitdagend is. Te plaatsen waar hij of zij het beste past. Videoanalyse en het spelersvolgsysteem helpt ons daarbij”, vervolgt Frijters. Wedstrijden op het hoofdveld worden gefilmd en opgenomen, om later door trainers bestudeerd te worden voor trainingsdoeleinden en te kijken naar ieder individu. ,,Dat geldt niet alleen voor de selectieteams, maar voor de gehele breedte. Alleen zo wordt de totale jeugdopleiding ook kwalitatief beter.” Dat betekent ook: betere trainers. Gekwalificeerde trainers. ,,Veel ouders willen meehelpen en trainingen geven, die willen we bij echte interesse ook een trainersopleiding aanbieden.” Thans lopen er zo’n twintig gekwalificeerde trainers bij VV De Baronie rond, die op ieder niveau acteren. Dat moeten er in de toekomst zeker meer worden.

Van de 2600 amateurclubs in Nederland, hebben er zo’n honderd eenzelfde status. In West-Brabant is VV Dongen de enige club die ditzelfde certificaat heeft, stelt Frijters. VV De Baronie wil nu doorpakken en binnen twee jaar de regionale certificering halen. ,,Dat kun je vergelijken met het niveau van betaald voetbalclubs. Het gaat dan echt om een verdere verbetering en inzet van de videoanalyse.”

De club ontving het certificaat afgelopen zondag. VV De Baronie hield haar traditionele Open Dag op de Blauwe Kei.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »