Voorverkoop Zunderts corso

ZUNDERT – Grijs weer, met af en toe een druppel hemelwater. De Zundertse Industrieweg ademt per definitie al niet de romantiek die het Zundertse Corso wel in zich herbergt. Toch stonden zaterdagochtend tientallen mensen te wachten tot de voorverkoop van het evenement van start ging. Om 9 uur openden de deuren, maar de wachttijden bleven lang. Slechts de stralende glimlach van mensen die kaarten in the pocket hadden, hield de hoop op goede plekken levend.

Twee dames hangen tegen het hekje vlak voor de ingang. Ze staan er al een uur, ze morren. Beiden gaan al ruim twintig jaar naar het Corso, maar vorig jaar grepen ze ernaast. ,,In het Van Goghhuis, vroeger, kon je tenminste binnen wachten. Met een kop koffie. Dit is vreselijk”, moppert er een. Ze zijn voornemens kaarten te kopen voor de tribunes aan de Molenstraat, voorheen de plek waar het zogenoemde ‘jubelmoment’ plaatsvond. Afwachten, hoe dat gaat zijn. Die climax verhuist dit jaar naar het Oranjeplein. ,,Voorheen lieten de winnaars van het Corso zich de gehele Molenstraat fêteren door het publiek. Dat zal nu dus volledig weggaan. Het is afwachten hoe dat nu dan zal gaan, denk ik.”

Claudia van der Ploeg staat in de rij voor kaarten aan het Oranjeplein. Dat jubelmoment is mooi meegenomen; ze gaat al jaren naar deze tribune. ,,We blijven gewoon zitten op de plekken waar we altijd zaten. Dat was praktisch: wij gingen tussen de rondes even naar huis om koffie te drinken”, legt ze uit. ,,Ik denk dat die veranderingen wennen zullen zijn. Dat kun je pas na de Corso zeggen, maar op deze manier kun je wel gewoon meer toeschouwers kwijt.” De prijzen zijn voor haar tribune wel verhoogd, met een tientje. ,,We gaan altijd met zes man, het is wel afwachten of iedereen wel echt mee wil nu. Voor mij geen issue; twee van ons twijfelen nu wel.”

Ook Richard Driessens en zoon Stijn gaan voor het Oranjeplein; ze staan in de rij voor vijf kaarten. ,,Het ligt eraan waar nog kaarten voor zijn, maar dat is wel de voorkeur ja.” Ook hij vindt het prima dat de route ietwat is aangepast. ,,Er kunnen meer mensen bij de jubel zijn. We moeten het gewoon meemaken, het is lastig in te schatten wat de uitstraling zal zijn straks. Ik bedoel, het gemeentehuis zie je ook niet tijdens het Corso.” Ook hij ziet wel het nadeel van het toejuichen van de Molenstraat. ,,Je staat zo op de Zonnewende vanaf het Oranjeplein. Ik weet niet goed wat de buurtschappen daarvan vinden.”

 De kaarten voor het Corso zijn online te bestellen vanaf 28 mei, om 16 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »