Vooral jeugd presteert bij Oosterhouts Sportgala

OOSTERHOUT – ,,Het Sportgala is een podium voor alle sporten, ook die niet vaak in de media komen. Wat dat betreft hebben we dit jaar wel een hele mooie diversiteit aan winnaars”, zei voorzitter Ron Paulissen van het Oosterhoutse Sportgala. Hardloopster Marit Griep van ATV Scorpio en motorcrosser Davin Peemen werden woensdagavond in Theater de Bussel uitgeroepen tot respectievelijk Sportvrouw en Sportman van het Jaar. Sportploeg van het Jaar werd wielervereniging De Jonge Renner. Handbalster Amber Loonen ontving de Sportprijs van de Gemeente Oosterhout, wegens haar vele vrijwilligerswerk bij haar handbalvereniging OHC ‘01. De Sportstimuleringsprijs ging naar de Oosterhoutse Jeugdvoetbalweek, dat al haar veertiende jaargang beleeft. De 11-jarige karter Kas de Kreek, ten slotte, werd uitgeroepen tot Talent van het Jaar.

Opvallend dit jaar is de jeugdige leeftijd van de winnaars. ,,Ja, het is ieder jaar toch wel zoeken naar Oosterhoutse sporters die het ook echt goed doen. Die echt excelleren in wat ze doen. Het is geen bewuste keuze dat de winnaars dit jaar zo jong zijn, maar door hun prestaties en enthousiasme verdienen zij dat wel”, legt Barry Bogaarts van het bestuur uit.  

Met alle genomineerden op tribunes dicht op het podium maakte presentator Rens Merkelbach er ook dit jaar een hilarische avond van, waarbij hij het publiek meermaals poogde te betrekken ‘bij een avond vol emotie, met een lach en een traan’. Bij de diverse uitreikingen kreeg hij hulp van sportwethouder Arnoud Kastelijns, burgemeester Mark Buijs, Deltalenttrainer Rian Jonkers en van oud-voetballer en tv-persoonlijkheid Hans Kraay Jr. ,,De grootste winnaars zijn wat mij betreft de vrijwilligers. Wat ik doe stelt niets voor, die vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen kan sporten”, gaf de goedgeluimde Kraay met name de genomineerde vrijwilligers Loonen, Duikschool One2Dive en Marianne Baghus mee.

Sportman Peemen promoveerde het afgelopen jaar in het motorcrossen van 250 naar 450 cc. ,,De eerste wedstrijd die ik reed was ik nog niet erg zeker van mijn zaak en reed ik gelijk de hekken in”, grijnsde hij op het podium. Hij werd het afgelopen jaar de jongste winnaar van de MX open senioren en kende dus een succesvol jaar. Sportvrouw Griep sprak van een ‘mooie beloning’ op een ‘heel bijzonder jaar’, waarin zij vele successen boekte. Zij nam het afgelopen jaar onder andere deel aan het NK Atletiek voor C-junioren en behaalde daar de zilveren medaille op de 1500 meter.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven