Wat vinden Oosterhoutse kinderen?

Romy van Zon is 6 jaar oud en woont in de Sterrenbuurt. ,,Voor onze deur ligt een heel mooi grasveldje, maar er gebeurt verder niks mee. Dat vind ik jammer, daar zou iets heel moois kunnen staan voor de kinderen in de buurt. Zelf vind ik fietsen het leukste om te doen. Zo fietsen we vaak naar de brug en terug, maar dat kan natuurlijk niet in mijn eentje. Wat ik heel leuk vind in Oosterhout, is dat waterparadijs bij De Contreie. Zoiets zou ik echt geweldig vinden in de buurt, maar De Contreie is wel 20 minuten fietsen. Dat is wel erg ver weg, dus ik denk niet dat we daar heel vaak heen zullen gaan. Bij ons ligt ook een slootje, maar dat wordt niet echt onderhouden, daar zitten heel veel kikkers. Verder staan er bij ons in de buurt wel wat speeltoestellen, maar die zijn meestal bezet, het is er gewoon altijd heel druk. Dat is wel vervelend: het zijn meestal oudere kinderen die daar bezig zijn. De fiets van mijn broertje is daar al eens gestolen, dus dat maakt het er ook niet leuker op. Eigenlijk speel ik daardoor ook liever binnen, met een tablet.

Georgelo Adam is 10 jaar oud en komt uit Zuid. ,,Eerlijk gezegd vermaak ik me wel hier in Oosterhout. Ik voetbal, zwem en dans; alleen voor dat laatste moet ik een heel stuk fietsen. Er zijn inderdaad niet veel speelplaatsen in de buurt, maar ik ga ook liever het bos in om boomhutten te bouwen, of gewoon ergens voetballen. Dat er niet zoveel speelplaatsen zijn vind ik daarom niet zo’n n probleem, maar het nadeel ervan is dat het er wel vaak druk is. Je kunt lang niet altijd gebruik maken van de speeltoestellen, omdat ze bezet zijn. Je merkt dat er dan wel eens ruzie ontstaat, of dat de oudere kinderen die plekken heel lang bezet houden, waardoor de kleintjes er nooit kunnen spelen. Mijn familie woont verspreid over Oosterhout, dus ga ik regelmatig naar de anderen. Zo kom ik alsnog op meer plekken. Wat beter zou kunnen weet ik niet. Ik denk dat ik heel veel zou gaan spelen met trampolines enzo.

Ize de Bonth is 5 jaar oud en woont vlakbij het centrum, in Slotjes. ,,De speeltuinen die ik ken zijn niet zo heel geweldig, eerder een beetje saai. We hebben er eentje dicht in de buurt waar ik nog wel eens langs ga, maar daar ligt vooral zand. Soms krijg ik een keuze van mijn moeder en dan kies ik toch voor Monkeytown in Breda of Kids Wonderland in Molenschot, waar gewoon veel meer te doen is en waar je je een hele dag leuk kunt vermaken. Maar dat is allebei hartstikke ver fietsen, dus dat kan natuurlijk niet altijd. Verder ken ik gewoon geen leuke speeltuinen in Oosterhout, het stelt gewoon allemaal niet zo veel voor en het zijn er veel te weinig. Ik zou bijvoorbeeld best een speeltuin willen zien met een trampoline of een luchtkussen, of in ieder geval iets spannenders dan wat we nu allemaal hebben. .

Sky Seven Smits is 6 jaar oud en woont in het centrum van Oosterhout. ,,We wonen hier nu sinds een jaar. We zijn verhuisd vanuit Veldhoven naar het centrum van Oosterhout. In Veldhoven hadden we een enorme speeltuin in de buurt en ook een hele gave binnenspeelplaats, waar heel veel te doen was. Dat was allemaal echt goed geregeld. Daar had ik een abonnement op en ging ik vaak heen als het buiten slecht weer was. Er waren in Veldhoven sowieso wat meer plekken om te spelen.

Dat mis ik wel een beetje in Oosterhout, hoewel het ook weer niet zo heel erg is. We wonen in zo’n perkje en daar is een klein speeltuintje voor de deur, waar ik soms wel eens speel. Ik mag ook niet veel verder weg, want we wonen vlakbij een weg waar hard gereden wordt, dus dat is wat gevaarlijk. Maar eerlijk gezegd heb ik ook geen speeltuinen nodig. Ik kan me heel goed vermaken met heel weinig, dus zie het ook niet als een groot probleem dat er niet meer speeltuinen zijn. Soms vragen mijn ouders bijvoorbeeld of ik speelgoed wil hebben, maar ik doe er eigenlijk niet zo heel veel mee. Gisteren waren we hier nog in het Slotpark en heb ik kastanjes geraapt, in dat opzicht verveel ik me gewoon nooit. Er zijn natuurlijk wel wat speelplekken in de buurt van Oosterhout, maar mijn moeder heeft geen rijbewijs. Het is allemaal wat ver weg dus. Maar een groot nadeel in Oosterhout vind ik wel dat dat er echt weinig is als het buiten slecht weer is, dat was in Veldhoven toch wel wat beter met die binnenspeelplaats. Maar over het algemeen ben ik hier gewoon best tevreden en vind ik het hier gewoon heel leuk.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate ยป