Van heinde en verre komen mensen voor PSV naar Oosterhout

OOSTERHOUT – ‘Het voorprogramma van de Champions League’, zo noemden ze de komst van PSV bij TSC. De club trapt dat toernooi op 23 juli af tegen FC Basel; de Eindhovenaren namen het vrijdagavond op het sportcomplex van TSC op tegen het Griekse Aris FC. De ploeg won met 3-0; het aanwezige publiek kwam van heinde en verre.

Ruim tweehonderd supporters van het geelzwarte Aris zorgden vlak voor de hoofdtribune van TSC voor de voetbalambiance. De Griekse supporters maakten haast onophoudelijk geluid, terwijl de PSV’ers rustig het potje voetbal aanschouwden. Duidelijk was wel dat dit geen Oosterhoutse aangelegenheid was, maar dat TSC een vriendschappelijke wedstrijd op topniveau had georganiseerd. De 10-jarige Job uit Harderwijk reed met zijn familie in drie uur naar Oosterhout. ,,Mijn vader en ik willen graag naar PSV, volgend seizoen. We gaan voor het beste voetbal van Nederland, dus we wachten af hoe ze ervoor staan”, legt hij met wat hulp van de mannen achter zich uit. Hij heeft twee voetballen bij zich, waar handtekeningen op komen te staan. Sowieso van verdediger Denzel Dumfries, want daar is hij groot fan van.

Volgens Ernst-Jan van Langh van de organisatie is Job niet de enige die van ver komt. ,,We maken gebruik van een professioneel ticketingsysteem; zo kunnen we zien dat de straal een stuk groter is dan wanneer bijvoorbeeld NAC komt.”  De Bredanaars stonden hier twee jaar geleden nog. ,,Dit is een ander kaliber. Het is grootser, omvangrijker en toch op z’n Brabants. Vrijwilligers meldden zich heel eenvoudig aan, je merkt dat mensen hier aan mee willen helpen.”

TSC-jeugdspelers Owen en Aidan mochten aan de hand van Steven Bergwijn en keeper Jeroen Zoet het veld op. ,,Dat was echt heel leuk, het zijn toch de spelers die een voorbeeld zijn. Ze zeiden niets tegen ons, de keeper legde zijn hand op mijn schouder”, is Aidan nog enthousiast.

Toch zijn er ook Oosterhoutse PSV’ers te vinden. Zoals de familie Jaspers uit Den Hout. ,,We gaan af en toe naar wedstrijden, maar dat PSV nu hier speelt is wel speciaal. En jazeker, er zijn absoluut PSV-supporters in deze regio. En in dit geval is er dan toch die mogelijkheid om allemaal eens samen te gaan”, legt de vader van de 6-jarige Roef uit. ,,Alleen onze hond Phoxy is nog thuis”, wijst Roef, terwijl PSV-mascotte Phoxy vrolijk zwaaiend een ronde maakt.   

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven