Vakantiebeurs Breda: naar de VS, Kroatië of Cuba

BREDA – Inspiratie en voorpret; de Vakantiebeurs van Pelikaan Reisbureaus en Reisburo Relik & van Hooft trok zondagmiddag andermaal veel publiek naar het Rat Verlegh Stadion. Op dit evenement niet louter aanbieders van reizen naar exotische oorden, maar een breder palet vanuit de branche. Zoals de GGD voor vaccinaties, taxiservices naar luchthavens en diverse presentaties. ,,Wij zouden graag met een camper door de Verenigde Staten trekken. Vandaag leerden we dat je toch zeker echt al een jaar van te voren al heel wat zaken moet gaan boeken en regelen. Dat zijn dingen die je niet direct op internet vindt”, leggen bezoekers Miranda en Twan Korte uit Zevenbergen uit.

Want natuurlijk: je kunt een vliegticket kopen en vervolgens van motel naar motel gaan. ,,Dat is een keuze die je maakt; wat voor verwachtingen heb je? Het is heel populair om op die manier door het land te trekken. Plekken waar je met de camper komt zijn daarom al heel vlug volgeboekt”, legt Korte uit. Hans en Monique Slegers uit Waalwijk waren bij deze zelfde presentatie en zijn eveneens geïnspireerd. ,,We hebben al eens met de camper door Canada gereisd. Qua voorbereidingen kun je dat goed vergelijken en de tip om echt ruim vooraf al het een en ander alvast vast te leggen vonden we toch wel erg goed.”

Het gaat bij reizen dan ook om voorbereidingen, legt John Goverde, CEO van Pelikaan Travel Group uit. ,,Mensen komen hier om te zoeken naar de zomervakantie. Sommigen komen compleet blanco, anderen hebben echt al een heel gericht doel.” Populaire bestemmingen momenteel? ,,Kroatië is flink in opkomst en ook de Dominicaanse Republiek is populair. Ook veel plekken in het Midden Oosten, zoals Dubai, Abu Dhabi trekken meer en meer aan. Ver is tegenwoordig ook niet echt ver meer. De vraag naar Antarctica neemt ook toe.”

Op dit evenement staan allerlei leveranciers vanuit Pelikaan; bedrijven waar verregaande samenwerkingen mee zijn aangegaan. ,,We zijn uiteindelijk een servicebureau. Dus als Thomas Cook failliet gaat, proberen wij de mensen te ontzorgen en met hen mee te denken. Daar krijgen we nu natuurlijk veel vragen over, net als over de impact van vliegen op het milieu.”

De echtparen Korte en Slegers zijn daar beiden niet zo mee bezig. ,,Nee, sinds de kinderen de deur uit zijn willen we gewoon wat verdere reizen maken. Dat doen we niet vaak, dus van vliegschaamte heb ik geen last”, geeft Hans aan. En Monique: ,,We zijn nu volop Spaans aan het leren. Bij mij staat Cuba heel hoog op het lijstje, daar hoop ik eigenlijk de komende zomer heen te gaan.” Ze kijkt haar man veelbetekenend aan. ,,Ik moet zeggen dat ik vandaag toch ook wel weer een stukje enthousiaster ben geworden”, beaamt hij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »