Update LED-boarding NAC

BREDA – De door voetbalclub NAC aangekondigde LED-schermen in het Rat Verlegh Stadion hebben andermaal vertraging opgelopen. De schermen hangen op zijn vroegst in de tweede seizoenshelft aan de korte zijdes van het Rat Verlegh Stadion. De LED-schermen zullen de al tijden defecte huidige scoreborden gaan vervangen. Eén van de defecten is het niet kunnen weergeven van de tussenstand.

Een verlate leveringsdatum en een verlengde duur van de constructieonderzoeken liggen hieraan ten grondslag, meldt de Bredase eerstedivisionist. Of deze constructieonderzoeken met de instorting van het dak van het AFAS Stadion in Alkmaar te maken heeft, is niet duidelijk. Begin dit jaar bleek dat dak niet bestand te zijn tegen een stormachtige wind.

De LED-schermen zouden in eerste instantie al vóór het lopende seizoen geplaatst worden, maar dat bleek toen al gauw onhaalbaar. Vervolgens zouden de twee schermen van zes bij acht meter medio november of december aan het dak van de B-Side en Vak G geplaatst worden, met ook toentertijd een vinger aan de pols. Zoals het er nu naar uitziet, zullen de schermen daags na de wedstrijd tegen Jong AZ op 17 januari aan de dakconstructie van het stadion bevestigd worden. NAC speelt vervolgens drie uitwedstrijden achter elkaar en die tijd is volgens NAC ook nodig om de gevaartes op een veilige wijze te bevestigen. De schermen zullen vervolgens, onder voorbehoud, gedurende de thuiswedstrijd tegen Top Oss op vrijdag 7 februari voor het eerst in werking treden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven