Tractors by Night trekt steeds meer bezoekers

MADE – ,,Het was dit jaar wel heel snel voorbij. Dat vond ik wel jammer”, ervoer Nel uit Made, vlak nadat de stoet tractoren in het kader van Tractors by Night het centrum van Made gepasseerd is. Hier stonden zo’n 300 mensen in afwachting van de parade, die dit jaar voor de dertiende keer gehouden werd. Er waren daarom enkele dranghekken geplaatst, want de animo op deze plek lijkt ieder jaar iets te groeien.

Maar na een klein kwartier waren de 27 lichtgevende tractoren alweer gepasseerd. De slijterij had voor de gelegenheid een buitenbarretje; eveneens een jaarlijks terugkerend ritueel. Een half uur na het passeren van de stoet is het er nog gezellig druk. ,,Pas als blaaskapel De Blaoskaffers stopt gaat iedereen naar huis en is het afgelopen. Hier wordt nog wat gekeuveld en nog wat nieuwjaarswensen gegeven aan elkaar, aan de mensen die je met oudjaarsnacht niet gezien hebt”, vervolgt Nel.

Tractors by Night ving vrijdagmiddag om half 6 aan in Terheijden. Via Wagenberg, Made, Drimmelen, Lage Zwaluwe, Hooge Zwaluwe keerde de stoet rond half 10 terug naar Made. Op de hoek van de Koekoekweg – Amerweg en Hamseweg nabij Lage Zwaluwe staan zo’n dertig mensen in de duisternis te wachten. ,,Dit is het allerdonkerste plekje van de route en dan is deze stoet op haar mooist”, legt Jurgen van Meel uit Made uit. Hij en zijn familie komen al jaren naar deze plek; vanuit hier zie je de tractoren ook al geruime tijd in al haar praal aankomen. Twee verkeersregelaars moeten er hier voor zorgen dat het verkeer niet in het gedrang komt. ,,De mooiste was nummer drie, de tractor van mijn oom Peter. En halverwege was nog een hele mooie met heel veel verschillende lichtjes”, schetst zoon Kenji van Meel (9). Zijn vader vond het dit jaar eigenlijk wat te kort. ,,Ik vond het precies goed”, klappertandt Kenji.

Organisator D’n Amerkant spreekt bij monde van Caroline Halters van een succesvolle editie. ,,De omstandigheden waren perfect, er was veel volk aan de kant van de weg.” Zij vond het mindere aantal deelnemers ten opzichte van vorige edities geen probleem. ,,Kwaliteit boven kwantiteit hoor. Ik vond het 27 prachtige wagens met een leuke mengeling van ervaren en nieuwe deelnemers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »