Top2000 in Made begint al een traditie te worden

MADE – Een tweede jaargang, een grotere, kerstig versierde zaal, meer voorbereiding en hogere verwachtingen. Donderdagavond opende het Top2000-café in de Korenbeurs weer haar deuren, met Niels van Meggelen en John de Heijde andermaal achter de draaitafels.

Het recept is eigenlijk hetzelfde: deze eerste avond wordt aangevangen met de nummers 2000 tot 1500. Voor de ware muziekkenner, zoals burgemeester Gert de Kok het noemde. Hijzelf zette bij wijze van opening de naald op het vinyl van U2’s ‘One’, een nummer dat overigens beduidend hoger staat.

Dit jaar is gekozen voor twee goede doelen: het Fazantennest en KBO Belangenvereniging voor Senioren. ,,Dat zijn echte Madese instanties die zeker een extraatje kunnen gebruiken”, legt Van Meggelen uit. Vorig jaar werd het evenement nog aan de bar van de Korenbeurs gehouden, ditmaal is gekozen voor het aanmerkelijke grotere Grand Café. ,,Want aan de bar werd het bij vlagen té druk. We willen er vooral een gezellige avond van maken, waar ook de ruimte is.”

Toen werd ruim 6000 euro opgehaald, ten bate van De Wilgenband. ,,Dat was geweldig. Maar ook de redenen waarom mensen een specifiek nummer aanvragen is mooi en soms ook echt ontroerend. Iedereen heeft er een verhaal bij”, kan Van Meggelen zich nog heugen. Het aanvragen van nummers gaat dit jaar niet meer mondeling, maar op papier. ,,Anders is het soms echt niet bij te houden”, grijnst hij. Bij de inkom wordt al een kleine bijdrage gevraagd. En nee, er geldt geen minimumbedrag voor het aanvragen van een nummer, ‘maar eigenlijk zou het toch wel minstens een tientje moeten zijn’, vindt Van Meggelen.

Bas en Renate uit Made zullen er vanavond maar enkele uurtjes zijn, maar zijn trouwe luisteraars van de Top 2000. ,,Vorig jaar konden we hier helemaal niet bij zijn, maar we hoorden dat het erg leuk was”, legt Bas uit. ,,Morgen gaan we weer een paar dagen weg met vrienden, dan staat de Top2000 ook altijd aan. Levert natuurlijk altijd weer discussies onderling op, dat is ook wel de charme”, grijnst de The Rolling Stones-fan. Beiden zouden ze hier anders ongetwijfeld vaker te vinden zijn.

Het Top2000-café is iedere avond tot en met 31 december geopend van 18:00 uur tot 00:00 uur. Naast de muzieklijst zijn er ook live optredens en is er een pubquiz.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »