Top of Flop: Kom hier dat ik u kus

Wat vinden bezoekers van de theatervoorstelling ‘Kom hier dat ik u kus’ in Theater De Leest in Waalwijk?

Wat: theatervoorstelling Kom Hier Dat Ik U Kus, naar het boek van Griet op de Beeck

Waar: De Leest in Waalwijk

Wanneer: 11 mei 2019

Hilde van Engelen uit Waalwijk

,,Ik vond het een heel indrukwekkende voorstelling. Dat Mona het hele stuk door twee (Sophie van Winden en Kirsten Mulder, red.) dames werd gespeeld is ook echt een vondst, met hun constante innerlijke dialoog en de afwisseling erin. De spanningsboog was daardoor ook continu aanwezig. Ik was echt nieuwsgierig naar wat komen ging, dus vond die ruime twee uur zeker niet te lang. Dat de overige spelers daarbij meerdere rollen vertolkten, versterkte voor mij juist de emoties. Het is grappig: ik was gewoon vergeten dat ik het boek gelezen had; dat kwartje viel pas halverwege. Bij de scene in de tandartsenpraktijk ontstond plots wat herkenning.”

Maria Verhalen uit Waalwijk

,,Ik vond het heel erg goed. Het duurde twee uur en ik heb me geen moment verveeld. Mijn aandacht was continue aanwezig. Het was wel fijn dat ik het boek kende, dan weet je wat er komt. Dat ervoer ik als een voordeel. Het is trouw aan het boek. De twee Mona’s vond ik bijzonder sterk. Toen ik het boek las, vond ik het enorm triest. Dat lees je niet echt voor je plezier. De sfeer op het toneel is toch anders, dat is wat positiever. De persoon die Marie (de stiefmoeder van Mona, red.) speelt is over the top. Dat is fijn, dat geeft het wat extra lucht.”

Arnold Devreese uit Well

,,Eigenlijk heb ik maar één woord: interessant. Het duurde bij mij even voordat ik doorhad dat de twee Mona’s één en dezelfde persoon was, dat was voor mij in het begin heel verwarrend. Ingewikkeld, maar wel heel leuk om dat zo uit te beelden. Ik kon het boek goed loslaten; er kwamen soms wel stukken uit het boek naar boven bij me, maar het lezen is niet noodzakelijk. Het stuk stemt verder zeker niet vrolijk, eerder neerslachtig. Wat ik zo mooi vond is dat die rollen zo gewisseld werden. Ik heb me geen seconde verveeld, het was constant ontroerend en mooi.”

Kom Hier Dat Ik U Kus wordt nog gespeeld in De Nobelaer in Etten-Leur (18/5) en in het Chassé Theater in Breda (24/5).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »
Scroll naar boven