Top of Flop: Bookstore Day

Top of Flop

Wat vinden bezoekers van Bookstore Day?

Wat: Bookstore Day

Waar: Het Verboden Rijk, Oosterhout

Wanneer: 25 mei 2019

Thom van Dommelen (20), Teteringen

,,Bookstore Day is wel belangrijk, om de aandacht te krijgen. Het is weer hip om het fysieke boek te  grijpen. Ikzelf kom hier heel regelmatig; vandaag zonder vooropgezet plan. Ik had niets te doen en dan kom ik hier graag. Ik begon met fantasy, ging vervolgens naar horror en zit nu meer in de thrillers. Als ik bij de eerste zin direct gegrepen word, koop ik het. In deze winkel kocht ik ooit mijn allereerste boek ooit. Online koop ik eigenlijk niets, tenzij het zó specifiek is dat het niet in de reguliere boekhandel te vinden is. Het liefst voel en ruik ik een boek eerst.”

Marleen Angenent, Tilburg

,,Ik hoorde op de radio dat het vandaag Bookstore Day is. Eigenlijk ga ik wel elke maand naar een boekhandel, meestal in Tilburg. Het is goed om boekhandels te promoten, misschien toch vooral voor jongeren. Ik prefereer ook echt om in de handel een boek te kopen, een hele enkele keer online maar dat voelt toch niet goed. Ik lees meestal twee boeken tegelijk en in het Engels, wat dat betreft valt het aanbod in deze boekhandel wat tegen. Hier ligt vooral spanning. Het klinkt wat aanstellerig zo, maar ik houd gewoon van de afwisseling tijdens het lezen.”

Patty Mutsaers, Oosterhout

,,Er liggen hier altijd interessante boeken, ik kom hier zo vaak mogelijk. Vandaag wist ik al wat ik wilde kopen: Echo van Thomas Olde Heuvelt. Bookstore Day is belangrijk. Iedereen leest e-books, maar dat is niet echt lezen. Een boek komt tot leven; een boek vangt de ziel van het moment. Ik lees graag op de bank, kaarsjes om me heen en een muziekje. Buiten hoor je niks meer. Ik lees echt zoveel mogelijk; ik denk dat ik meer boeken lees dan dat ik slaap. Vaak lees ik boeken ook voor een tweede keer, je ontdekt altijd wat nieuws. Anderstalige boeken moet je in de originele taal lezen: vertaald komt de humor minder over.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »