Thijs hoopt op landelijk gehoor voor ‘Dag meneer’

Thijs hoopt op landelijk gehoor voor ‘Dag meneer’

BREDA – ,,Al jaren weet je niet meer wie ik ben. Terwijl ik mooie dingen van je ken. Je blijft het alsmaar zeggen, iedere keer en steeds maar weer. Hoe is het nou en dag meneer.” Het lied ‘Dag meneer’ van Thijs van der Molen (80) werd vier jaar geleden in eigen beheer uitgebracht. Het krijgt nu een tweede release, met een videoclip. Hij hoopt op airplay bij landelijke radiostations. ,,Dit nummer is belangrijk, ik hoop daarom dat het heel veel gaat doen”, zegt hij.

Eigenlijk wilde Van der Molen het gewoon uitbrengen bij het beroemde label Red Bullet, van Joost den Draaijer. En ja, men vond het prachtig, maar toch bestond daar de vrees dat het door geen enkel radiostation gedraaid zou worden. Van der Molen trok zich bij hen terug en ging op zoek naar een ander label. Die vond hij, bij Mickim Music in Zevenbergschenhoek.

Vrolijke teksten

,,Radiostations willen alleen positieve nummers draaien, met vrolijke teksten. En dus niet over oorlog, ziektes en toestanden”, legt Frans van Nispen van het label uit. En daar gaat ‘Dag meneer’ juist wél over. Het gaat over Alzheimer en over hoe een omgeving daarmee omgaat. ,,Je kijkt steeds naar een foto aan de muur. Een foto van ons aan de Côte d’Azur. Je staart ernaar, maar ziet het niet. En dat geeft juist de pijn. Een pijn die niet verzachten zal, er is geen medicijn”, zingt Van der Molen.

Hij zingt het nummer graag, prefereert sowieso verhalende nummers. Natuurlijk, hij staat bekend om zijn ‘’t Leven is goed in m’n Brabantse land’, geeft tijdens het carnaval talloze optredens met zijn rijke repertoire. ,,En ik weet ook dat dit geen kroegenhit wordt, maar bijvoorbeeld uitvaartcentra hebben al wel belangstelling”, legt hij uit.

Hij hoopt op meer. Alzheimer wordt volop in de media besproken en dit zou zomaar het lijflied ervan kunnen worden. Stuurde het nummer al naar Hugo Borst, die de ziekte onder de media-aandacht bracht. ,,Het zou geweldig zijn als de Alzheimerstichting het adopteert”, denkt hij hardop na.

De clip bij ‘Dag meneer’ werd opgenomen door Van Nispen in een herfstig Mastbos en op de Ginnekenmarkt. Frans Hoornick maakte er dronebeelden bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »