Tegenvallend seizoen De Kuil in Prinsenbeek

PRINSENBEEK – Een wispelturige zomer met daardoor wispelturige openingstijden voor Zwembad De Kuil in Prinsenbeek. Met de start van het schooljaar sloot het buitenbad vorig week haar deuren. Vlak voor een warm weekend, maar op korte termijn waren er geen vrijwilligers of een badmeester te regelen. De Kuil mocht dit jaar zo’n 8000 bezoekers verwelkomen. Beduidend minder dan de 18.000 van vorig jaar.

Dit seizoen had De Kuil 58 potentiële openingsdagen, waarvan de deuren 26 dagen gesloten bleven. Dat had vooral met de laatste weken te maken, waarin de weersvoorspellingen vaak slecht waren. ,,Normaal zijn we een kwart van de dagen gesloten, het was gewoon een matig seizoen. Onder de 22 graden of bij neerslag blijven we dicht”, legt Richard van den Berg uit. De opening van het seizoen verliep alleraardigst, met de Ladiesfair en Kuil in Concert. ,,We mogen tijdens het seizoen twee evenementen organiseren; andere activiteiten moeten met water te maken hebben”, verklaart Van den Berg. Wel zag hij dat er veel meer gebruik gemaakt werd van de parkeerplaatsen. ,,Ik denk dat er meer publiek komt van verder weg.”

De deuren gaan dit jaar nog eenmaal open: op 21 september wordt hier de vierde editie van het PITT-festival georganiseerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »