Swing Festival: ‘Kleine setting is heerlijk’

BREDA – Vele jazzliefhebbers uit Breda en omstreken kwamen zondagmiddag goed aan hun trekken bij de negende editie van het Swing Festival Breda. Zeven bands gaven een optreden, de vijf deelnemende kroegen waren veelal goed gevuld.

“Zo’n kleine setting is heerlijk; jazz in een kroeg heeft wat intiems”, vertelt Ineke Voermans uit Breda. “Wat ik het leukste vindt om te zien is onderling plezier. Communiceren, lachen, hier en daar een aanwijzing: er moet muzikaal onderling wat gebeuren, ook zichtbaar. Als dat onzichtbaar is op het podium, ben ik er al minder enthousiast over.” Voermans doet alle deelnemende kroegen aan en vermaakt zich goed in Café Het Voske. “Dit meisje zou ik graag eens zien optreden bij bijvoorbeeld Jazz at the Castle, daar zou ze het geweldig doen”, doelt ze  op de Cypriotische Elizabeth Simonian, die samen optreedt met het Harry Kanters Trio. “Dat blijft toch het leukste om te spotten: jonge mensen die op enthousiaste wijze jazzmuziek spelen. En vernieuwen, ze geven er nog steeds hun eigen draai aan.”

Aan de overkant, in de langwerpige maar smalle bovenverdieping van Parc, treedt het Ellister van der Molen Kwartet op. “Ik ben vooral een luisteraar en sla bijvoorbeeld het veel te grote Jazzfestival over, daar draait het toch vooral om bier”, vertelt bezoeker Ger van Leeuwen. Hij vult aan: “We komen net van de Loose Bow Ties in de Bruine Pij. Zij wonnen onlangs de Jazz at the Castle Youth Talent Award. Dat was erg aardig, er zat echt flair in.” Ook hij is enthousiast over de jongere generaties die tijdens het Swing Festival optreden, maar iets minder over de locaties. “Het zijn alleen maar kleine cafés, van mij mogen die ruimtes best wat groter.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Translate »